Acer се подготвя да стане лидер в продажбите на таблети до 2-3 години

г. 08:19 ч.
Acer се подготвя да стане лидер в продажбите на таблети до 2-3 години

Acer е най-големият производител на лаптопи в света и от позицията си на такъв заяви своите амбиции да стане номер 1 и при таблетите. Това сподели на пресконференция в Ню Йорк изпълнителният директор на компанията, Gianfranco Lanci. Acer не се притеснява от нарастващата конкуренция в тази ниша и се подготвя в близките 2-3 години да стане доминиращ производител на Tablet PC. Ето и най-интересното от интервюто, което даде Джанфранко Ланчи:
- Таблетът на Apple - iPad се реализира с отлични темпове, Samsung Electronics също представи функционален таблет и ви конкурира и при лаптопите. Какво мислите за тази тенденция?
- iPad наистина регистрира удивителни продажби и отлични отзиви от клиентите, но Apple е компания, силно концентрирана в САЩ, с голям отстъп от другите пазари. Това дава редица възможности на Acer. Трябва да се отбележи, че в началото, продажбите на iPad растяха главомолно, но през последните седмици темповете сериозно намаляха. Що се отнася до Samsung - те са наш основен конкурент и ще продължат да бъдат такъв. Но Samsung винаги е бил насочен предимно към потребителската електроника и това е основната разлика между нас и тях - Acer има преимущество в опита си в работата на компютърния пазар и изградените канали за разпространение на такава техника.
- Ще повлияе ли конкуренцията със Samsung на стратегията на Acer по отношение на закупуване и заяпасяване с компоненти за вашите устройства?
- Разбира се. При наличието на толкова сериозен конкурент ние трябва внимателно да обмисляме нашите ходове, така че да не му даваме преимущество.
- Кой има по-добри позиции по отношение на таблетите - един производител на смартфони или един производител на преносими компютри?
- Acer е единственият производител на таблети в света, който вече анонсира богата гама от такива устройства с различни размери. Смартфонът е ориентиран предимно за гласова връзка, а при таблетите най-важната характеристика е обмена на данни. Така че, таблетът е по-близък до лаптопа, а не до телефона. Другото ни предимство е, че Tablet PC се разпространява по-лесно по канали за разпространение на компютърна техника, а не по традиционните канали за продажба на смартфони.
В срванение с конкуренцията, Acer има преимущество - в момента ние имаме разработена мрежа и продаваме 40-50 милиона персонални компютри годишно. Надяваме се, дялът на таблетите да достигне 10-20% от нашата продукция и до 2-3 години да станем лидери и в тази пазарна ниша.
                      
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Xiaomi Black Shark - най-добрият смартфон за игри

Xiaomi Black Shark - най-добрият смартфон за игри
Xiaomi Black Shark е висококачествен геймърски смартфон. Моделът е с отличен индустриален дизайн, водно охлаждане, специален джойстик за игри. Това е най-добрия избор за всеки запален геймър....
 

Huawei Nova 2i - топ характеристики и дизайн на бюджетна цена

Huawei Nova 2i - топ характеристики и дизайн на бюджетна цена
Huawei Nova 2i е модерен смартфон с ниска цена и много положителни черти. Моделът се отличава с отлична изработка и красив, унибоди корпус, изработен от метал. Той притежава много добра хардуерна платформа, която е подготвена за всякаква дейност...
 

Meizu Pro 6 Plus - мощен смартфон с оптична стабилизация на ниска цена

Meizu Pro 6 Plus - мощен смартфон с оптична стабилизация на ниска цена
Meizu Pro 6 Plus е страхотен смартфон. Моделът няма слаби страни - отличен корпус, хардуер, камера, дисплей. И всичко това при много ниска цена от 162 евро...
 


Xiaomi Redmi 5A - евтин 4G смартфон с добра производителност

Xiaomi Redmi 5A - евтин 4G смартфон с добра производителност
Xiaomi Redmi 5A е приятен за употреба смартфон на много ниска цена. Той предлага отлична за класа си производителност и батерия, добър дизайн и изработка, както и инфрачервен бластер за дистанционно управление на битовата техника...
 

Asus ZenFone 5 ZE620KL - инфинити дисплей и изкуствен интелект

Asus ZenFone 5 ZE620KL - инфинити дисплей и изкуствен интелект
Asus ZenFone 5 ZE620KL е красив и модерен смартфон. Той има хардуер от среден клас и страхотна камера - 12MPx Sony IMX363 с широка, f/1.8 бленда. Акцент в модела е изкуственият интелект на Asus, който ще подобри общата употреба и особено снимките...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed