Прахосмукачки роботи Agama - първи впечатления

г. 10:03 ч.
Прахосмукачки роботи Agama - първи впечатления

В началото на годината, KYE Systems Corp, която притежава марките Genius и Agama показа на CES 2012 новите си модели прахосмукачки роботи AGAMA AiBot RC330A и RC530A.
Новината не е нова, но реших да ви запозная с умните мъници поради факта, че от вчера един от тях щъка в къщата ми :).
AGAMA AiBot RC330A и RC530A са последно поколение домашни роботи, които ви помагат в поддържането на чистотата в дома. Машинките са енергийно ефективни (консумацията е само 20W/h) и относително тихи. Удобство е, че имат по-голям контейнер за боклук спрямо по-старите модели - 320ml.
По простия модел е AGAMA AiBot RC330A. Прахосмукачката чисти в 3 режима - покрай стената, спираловиден и произволен, има и вградена MOP функция за полиране на повърхностите. Две високи технологии - anti-cliff и non-touch елиминират проблемите с препятствия и стълби чрез вградени сензори.
По-високият модел е AGAMA AiBot RC530A. Освен изброеното дотук, роботът притежава допълнителен режим на почистване зиг заг и докинг станция. През докинг станцията може да се зададе отложен старт, а най-интересната й възможност е, че в края на почистването AiBot RC530A сама си я намира и се включва автоматично за зареждане.
Според производителя, двете прахосмукачки са подходящи за почистване на паркет, теракот, балатум или мокет. Според моя кратък опит, това наистина е така.
Но забравете за дебел космат килим... Друг проблем, който забелязах е трудностите, които срещат прахосмукчачките с кабели, мотаещи се из пода. Моделите не са предназначени за основно почистване, а за поддържане на добро състояние на вече почистено помещение. Ако смятате, че с Agama AiBot ще забравите за традиционното чистене... искам да ви кажа, че това няма да стане. Конспектирано, наличието на AiBot ще повиши чистотата на дома ви ако продължите да влагате същите усилия в почистването или ще я запази на сегашното ниво ако намалите усилията за традиционно почистване.
Дистрибутор за България на AGAMA AiBot RC330A и RC530A е Компютър 2000. Цената на RC330A е под 300лв, а на RC530A - под 400лв. Това е в пъти по-евтино от нашумелите iRobot Roomba, чиято цена прехвърля 1000лв.
Ценна подробност е, че гаранцията на Agama AiBot, предлагана от българския вносител е 2 години. Ако беше по-малка... аз честно казано не бих рискувал с покупка на джаджата.
Повече техническа информация за прахосмукачките роботи можете да намерите на сайта на производителя.
А лични впечатления и обсъждания на AGAMA AiBot RC530A ще намерите в специалната ни тема във форума, която ви препоръчвам да следите и посещавате често за да научавате нова информация.
                
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Намаления на смартфони до 70% в GearBest

Намаления на смартфони до 70% в GearBest
Смартфони с намалени цени до края на седмицата в китайския онлайн магазин...
 

Sales Storm - най-голямата разпродажба в GearBest започна

Sales Storm - най-голямата разпродажба в GearBest започна
Промоции и ниски цени по време на Sales Storm в Gearbest...
 

Vernee Apollo Lite - 10-ядрен топ смартфон с цена под $100 през идните 5 дни!

Vernee Apollo Lite - 10-ядрен топ смартфон с цена под $100 през идните 5 дни!
Vernee Apollo Lite - Уникален смартфон на Уникална цена до 5 ноември...
 


Тайни промо кодове намаляват цените на Xiaomi Mi5S

Тайни промо кодове намаляват цените на Xiaomi Mi5S
Големи отстъпки на новите флагмани Xiaomi Mi5S и Xiaomi Mi5S Plus в GearBest...
 

Elephone M2 - елегантен алуминиев смартфон с намалена цена на склад в Европа

Elephone M2 - елегантен алуминиев смартфон с намалена цена на склад в Европа
Elephone M2 е красив смартфон с качествена изработка и Sony IMX 214 камера. Като хардуер, той спада към средния клас. Наличието му на склад в Европа и адекватната цена го правят удачен избор за всички, които държат на елегантния външен вид...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+