CNN дава $200 милиона за блог

г. 10:07 ч.

CNN е на път да постави нови рекорди. Според журналиста на Reuters Felix Salmon, днес CNN ще обяви, че купува един от най-големите техноблогове - Mashable за огромната сума от 200 милиона щатски долара.
Въпреки авторитета на Reuters, новината може да се окаже кьор фишек... Не по-малко авторитетното издание New York Times отбелязва, че днес не се очакват никакви анонси от CNN.
Ако все пак сделката се осъществи, това ще е най-голямата сума за покупка от подобен характер. Друга значима подобна беше придобиването на блога TechCrunch от AOL през 2010 година за $25 милиона, но... къде са 25, къде са 200 милиона.
Mashable е основан не толкова отдавна - през 2005 година от Pete Cashmore. Към момента, сайтът може да се похвали с 15-20 милиона уникални посетители на месец. В началото, тематиката на Mashable бяха социалните медии и високите технологии, но в момента блогът се занимава предимно с новости от света на бизнеса и развлеченията.
Източник: Reuters
PS - Според скромната ни статистика, нашата страница SetCombG генерира месечно 200 000 - 250 000 уникални посетители, или около 60-70 пъти по-малко от Mashable. Но, ако някой реши да плати за нея 60-70 пъти по-малко от $200 милиона - да свирка :)
        
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Топ 10 на продуктите, купувани на изплащане в България през 2014

Топ 10 на продуктите, купувани на изплащане в България през 2014
Получих интересна статистика от БНП Париба Лични Финанси за покупките на кредит през изминалата година. Ето някои интересни факти от него...
 

Loewe отрече слуховете, че ще бъде погълнат от Apple срещу $113 милиона

Loewe отрече слуховете, че ще бъде погълнат от Apple срещу $113 милиона
Loewe няма да бъде закупен от Apple...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+