Роботът HSR ще помага на инвалиди

г. 05:57 ч.
Роботът HSR ще помага на инвалиди

Японците продължават да се занимават със създаване на иновативни домакински уреди, като последно на небосклона изгря популярната в цял свят компания Toyota с невероятния си робот HSR (Human Support Robot) помагащ на голяма част от хората имащи ограничени физически сили при извършване на ежедневната домакинска работа.
Роботиката е предизвикателството на 21 век и в развитието и се правят огромни финансови вложения. Робота помагащ при домакинската работа на инвалидите е поредното доказателство, че света бележи технологично израстване и ние трябва да приемем този факт нормално.
Корпоративната изработка на „Тойота” е интелигентен робот, който предлага опции като вдигане на малки предмети с определена дебелина, да носи дистанционното на телевизора и дори да вдига и спуска щори в дома или офиса. Първите тестове на чудото са преминали успешно и за кратко време роботът придоби популярност в цял свят.
От Тойота обещават, че управлението на машината ще бъде максимално лесно и достъпно за всички потребители изпитващи затруднения с домакинската работа. Чудото на технологиите не може да прави всичко, но със сигурност ще облекчи баналните ви ангажименти.
Качествените японски технологии стигнаха върха си със съвременната машина грижеща се за хора в затруднено положение. Каквото и да си говорим рано или късно това трябваше да стане защото мнозина имат нужда от професионална помощ дори за малките неща от живота.
Роботът на „Тойота” тежи само тридесет и два килограма и е висок около метър и тридесет сантиметра. В функциите му освен подаване на документи и различни леки предмети, са включени още отваряне на различни видове бутилки, носене на дрехи и боравене с различни битови уреди. Пълните му качества ще разберем едва след официалното му представяне пред широката публика.
Вероятно до края на годината ще започне серийното производство на иновативната технология помагаща на инвалиди в домакинската работа. Ще очакваме с нетърпение крайния резултат.
        
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Роботите от Z-Machines издават албум на 8 април

Роботите от Z-Machines издават албум на 8 април
Британският композитор Squarepusher с дебютен робо - албум на 8 април...
 

Boston Dynamics е поредната компания в областта на робототехниката, закупена от Google

Boston Dynamics е поредната компания в областта на робототехниката, закупена от Google
Google погълна Boston Dynamics...
 


Прахосмукачки роботи Agama - първи впечатления

Прахосмукачки роботи Agama - първи впечатления
AGAMA AiBot RC330A и RC530A - симпатични роботи прахосмукачки с резонни цени и добри функции...
 

Още и за GeForce2 и бленуваният HSR...

Hidden Surface Removal води до 30%-но увеличение в Quake 3...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+