Бил Гейтс, Лари Елисън и Джеф Безос са топ 3 технологични милиардери за изминалата година

г. 10:32 ч.
Бил Гейтс, Лари Елисън и Джеф Безос са топ 3 технологични милиардери за изминалата година

Ежегодната класация на Forbes за най-богатите бизнесмени във високите технологии вече е факт.
1. Безспорен номер 1 продължава да е неостаряващия Бил Гейтс (Bill Gates). Най-богатият технологичен бизнесмен е и най-щедрият на планетата. Мистър Гейтс е дал $28 милиарда за благотворителни и изследователски цели, поклон пред този човек, дано има повече като него.
През изминалата година, състоянието на Бил Гейтс се е повишило с $6 милиарда и към момента е $67 милиарда.
2. Лари Елисън (Larry Ellison) . Трети по богатство в САЩ и втори сред технологичните милиардери. Стойността на акциите на Елисън в Oracle са нараснали с над 20% през изминалата година и към момента състоянието му се оценява на $43 милиарда. Вместо в благотворителност, Larry Ellison предпочита да инвестира в... острови. През юни 2012 г, той купи 98% от хавайския остров Lanai, който дотогава беше собственост на Дейвид Мърдок.
3. Джеф Безос (Jeff Bezos). Със състояние от $25.5 милиарда, собственикът на най-големия интернет магазин в света Джеф Безос не е за оплакване. Само за изминалата година, неговият магазин Amazon е регистрирал над $61 милиарда оборот, с $13 милиарда повече отколкото през 2011. Само за 2012 година, състоянието на Безос се е покачило с $6.8 милиарда.
4. Лари Пейдж (Larry Page) Очаквано предно място за съоснователя и главен изпълнителен директор на Google. Състоянието му е нараснало с над $4 милиарда през 2012 до $23 милиарда.
5. Сергей Брин (Sergey Brin) Където е Лари Пейдж, там е и другият съосновател на Google - Сергей Брин. Въпреки, че Брин се оттегли от активното ежедневно управление на Google и оглавява отдела за специални проекти, това не се е отразило на неговото състояние. Дай боже всекиму - ежедневно занимание с интересни, полуфантастични проекти и куп пари за да го правиш :)
6. Майкъл Дел (Michael Dell) - От основаването на Dell през 1984 година, Майкъм Дел е неизменен фактор в класацията на технологичните милиардери, независимо от някои спънки и сътресения пред компанията му.
Пълен списък на топ милиардерите в high-tech сектора можете да видите във Forbes.
      
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Времената се менят, кризи идват и отминават, но Бил Гейтс си е на върха

Времената се менят, кризи идват и отминават, но Бил Гейтс си е на върха
Милиардерите са станали по-богати през 2010, Bill Gates и Карлос Слим Хелу на върха...
 

България заема едно от първите места в класацията на Microsoft...

България е сред челните пирати в света според Microsoft...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+