Обявиха 10 от най-куриозните случаи на загуба на данни!!!;-)

г. 09:49 ч.
Обявиха 10 от най-куриозните случаи на загуба на данни!!!;-)

Банан прави късо съединение в твърд диск, а пък професор залива драйва със смазка да не скърца Компанията за възстановяване на данни Ontrack Data Recovery представи своя ежегоден рейтинг на най-куриозните случаи на загуба на информация. Класацията е съставена след допитване до специалистите на Ontrack по целия свят и съдържа 10 най-фрапантни случая на загуба на данни от персонални компютри, сървъри и памети на цифрови устройства. Ето как изглежда куриозният списък:
10. Сътрудници на глобална телекомуникационна компания изпуснали лаптоп от хеликоптер по време на работа в Монако.
9. В полет от Лондон до Варшава един от пасажерите поставил своя портативен компютър в чантата с тоалетни принадлежности. За нещастие, неговият шампоан протекъл и залял цялата чанта, включително и компютъра, в резултат на което твърдият диск излязъл от строя.
8. Известният британски комик Дом Джоли изпуснал и повредил своя лаптоп, в който съхранявал 500 фотографии, 6 хиляди песни, половината книги, които е написал, и съдържанието на всички негови вестникарски колонки.
7. Водещ британски университет претърпял катастрофална загуба на данни с обем над един терабайт. Това се случило една сутрин при пожар в отдела по компютърна наука. Компютрите били задимени и залети с вода при погасяването на пожара.
6. Сок от застарял банан, оставен върху външен твърд диск, протекъл вътре в него и предизвикал късо съединение в електрическата схема. В резултат на това твърдият диск престанал да работи.
5. Ноутбук с няколко допълнителни външни твърди диска попаднал под подвижната лента за пасажерите в аерогара. Дисковете, естествено, се повредили.
4. Потребител преформатирал своя твърд диск десет пъти и едва след това осъзнал, че на него се е намирала ценна информация, която трябва да се възстанови.
3. На връщане от почивка в Барбадос фотолюбител установил, че не може да открие подводните снимки, направени на новата си водонепроницаема цифрова камера. Рекламните лозунги за херметичните способности на камерата се оказали “леко” преувеличени.
2. Твърдият диск в новия настолен компютър на университетски професор заскърцал. За да се избави от дразнещия звук, той отворил капака и напръскал вътрешността на диска със смазочната течност WD-40. Така професорът се спасил и от скърцането, и от твърдия си диск.
1. Клиент на компанията за възстановяване на данни (Ontrack) изпратил в нейната лаборатория повреден CD драйв, като използвал за защитна опаковка по време на транспорта чифт мръсни чорапи. В резултат на това повредата станала още по-сериозна и процесът на възстановяване се усложнил многократно.
Списъкът на Ontrack показва, че до загуба на данни може да се стигне както случайно, така и в резултат на груби грешки на потребителите. Компанията не пропуска да отбележи обаче, че е успяла да възстанови напълно данните във всички от посочените случаи.

Източник: www.technews.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed