Xbox отново паднаха на колене пред Linux

г. 14:12 ч.
Xbox отново паднаха на колене пред Linux

Xbox отново паднаха на колене пред Linux Новата дистрибуция Xebian може да "освободи" вашия Xbox.
Поредната версия на конзолата на Майкрософт – Xbox 360, може да работи и на друга операционна система, колкото и никой от компанията на Бил Гейтс да не иска да това да е факт.
Благодарение на новата дистрибуция на Linux – Debian, която е модифицирана специално за конзолата на Microsoft и носи името Xebian, всеки юзър ще може да прави с играта си всичко, на което е способен и с компютъра си.
Разбира се, не е нужно да изтривате оригиналната операционна система, защото Xebian е на стартиращ диск и можете да го ползвате само с един рестарт на играта. На всичкото отгоре, той използва оригиналната файлова система и не пречи на оригиналния софтуер.
Това не е първата конзола, която върви под Линукс. За разлика от Xbox обаче, от екипа на Sony спонсорираха разработката на специална версия на Линукс изцяло оптимизирана за последната версия на Playstation. Става дума за Yellow Dog Linux, който е за PS3 и ще се появи официално на 11 декември. Освен него дистрибуциите Fedora Core 5 и Gentoo също се зареждат на популярната конзола.
Източник: dnes.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed