MS Office и OpenOffice стават по-съвместими

г. 09:35 ч.

Microsoft и Novell, които отскоро са съюзници, вече произведоха новина за потребителите на техните продукти. Novell съобщи, че ще поддържа формата Open XML, използван в MS Office 2007, във версията с отворен код на своя офис пакет OpenOffice.
И двата продукта са планирани да излязат за масовия потребител практически едновременно, през януари 2007 г. Освен това, Novell обяви приложение, което ще позволи лесен обмен на текстове, таблици и презентации между OpenOffice и Microsoft Office.
Форматът Open XML може да стане пълноценна част от проекта с отворен код. В момента двупосочният транслатор ще бъде достъпен като плъгин за OpenOffice. От Novell обаче отричат да имат намерение да вграждат Open XML в кода на OpenOffice.org. Според източници от компанията, изходният код на Open XML ще бъде предоставен на обществото за отворен код и само то ще решава по-нататъшните въпроси за интеграцията.
В момента двете компании са съсредоточили своите усилия върху проекта, който ще позволи януарската версия на OpenOffice да създава, съхранява и изпраща документи във формат Open XML.
Източник: www.technews.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+