Най-регистрираните домейни са .COM, .DE, .NET .UK и .ORG

г. 09:55 ч.

Според изследване на бизнес регистрациите на домейни, проведено от VeriSign, само 5 национални домейна са отчели двуцифен ръст за миналото тримесечие, като сред тях е и .RU.
Според доклада на VeriSign, през третото тримесечие на 2006 г. броят на регистрираните имена на домейни е достигнал рекордно ниво от 112 милиона. Това е с 30% повече в сравнение с аналогичния период на предходната година, и е 6% ръст спрямо второто тримесечие, съобщава CNews.
В общия брой на регистрираните домейни (включително нови регистрации и пререгистрации) преобладават 5 зони - .COM, .DE, .NET .UK и .ORG. През третото тримесечие на годината са отчетени 9,4 млн нови домейна, което е почти с половин милион над сумата година по-рано. Това се явява и третата рекордна стойност за тримесечие за цялата история на Интернета, като се отчита отлив от регистрациите на .EU домейни, които в момента се явяват третите по брой в зоната на национално регистрираните имена на домейни.
Общият брой на национално регистрираните домейни за третото тримесечие на 2006 г. спрямо същия период на предходната година е нарастнал с 28%, а в сравнение с второто тримесечие на 2006 г. - с 4%. В края на третото тримесечие количеството на регистрираните национални имена на домейни е достигнало почти 40 милиона. Съществуват общо 248 национални зони, топ-10 от тях включват 63% от всички регистрирани. Този показател постепенно намалява, но в отчетния период не се е изменил. Най-големият от национално регистрираните имена на домейни е .DE, който през третото тримесечие на годината е отчел ръст от едва 1% спрямо същия период на 2005 г. За всяко предходно тримесечие той е отчитал ръст от по 4%. Втори в списъка е .UK, който е отчел нарастване от 4%. В тези две зони на домейните са регистрирани 38% от имената на всички домейни. Рейтинг на зоните на националните домейни по брой
Пореден номер Домейн зона Държава
1 .DE Германия
2 .UK Великобритания
3 .EU Европейски съюз
4 .NL Нидерландия
5 .IT Италия
6 .CN Китай
7 .AR Аржентина
8 .US САЩ
9 .BE Белгия
10 .BR Бразилия

Източник: idg.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed