Австралия легализира мод-чиповете

г. 14:04 ч.
Австралия легализира мод-чиповете

Австралийският федерален съд потвърди информацията, че игри, конзоли и DVD устройства, които ограничават употребата на материали по региони, няма да бъдат защитавани от закона.
След като промените в закона влязат в сила, потребителите ще могат свободно да използват т.нар. мод-чипове и дори заобикалят внедряваните от всички компании анти-пиратски технологии. Най-недоволна от решението е японската корпорация Sony, чиито миналогодишни опити да наложи мнението си на австралийските власти, се оказаха неуспешни.
В края на миналата година австралийският федерален съд излезе със становище, че възпроизвеждането на софтуерни продукти не включва неправомерно копиране и съответно не нарушава никакви авторски права. Според съда потребителите са в правото си да използват мод-чипове, ако разполагат с игри, продавани в други региони.
Незаконните в САЩ и Великобритания чипове, са "частично позволени" в някои страни от т.нар. PAL региони като Испания, Италия, а вече и Австралия. Най-силният аргумент в ползва на мод-чиповете, е липсата или голямото забавяне при вноса на определени заглавия.
Очакваните промени в австралийското законодателство подтикнаха Sony и Microsoft да зарежат и без това спорното разделение. Към днешна дата повечето нови заглавия за актуалните конзоли вече са напълно освободени от региони.
И докато австралийските геймъри празнуват, 43-годишният британец Дейвид Хонг излежава 18-месечната си присъда за притежание на мод-чип.
Източник:Dnevnik.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+