Големи банки застанаха зад Microsoft-Novell

г. 10:52 ч.

Съвместимостта между Windows и Linux е ключов момент
Три големи банки са сред първите компании, които подкрепиха партньорството на Microsoft и Novell, целящо да осигури съвместимост между Windows и Linux. Софтуерният гигант Microsoft ще достави сертификати за Suse Linux Enterprise на AIG Technologies, Credit Suisse и Deutsche Bank. Ключов момент и в трите сделки е била възможността за взаимодействие между двете платформи – Windows и Linux. През ноември Microsoft и Novell се съюзиха в разработките на крос-платформени технологии, които ще позволят, например, Windows да работи с базираната на отворен код Novell Suse Linux. Credit Suisse разглежда Windows и Suse Linux като стратегически платформи. Моделът на партньорство между Microsoft и Novell осигурява на банката мост за свързване на два свята – на отворения код и частните фирмени решения.
За Deutsche Bank сделката Microsoft-Novell също носи ползи от по-широк избор на платформи и по-добро взаимодействие между тях. Използването едновременно на Windows и Linux в банката винаги се е разглеждало като правилният подход.
Според източници от AIG, с участието си в пилотната програма компанията цели да изследва как може да стане по-гъвкава организация.
Източник: technews.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed