Gmail пострада от уязвимост - може би на Firefox 2.0

г. 15:10 ч.
Gmail пострада от уязвимост - може би на Firefox 2.0

Голям брой клиенти на пощенската услуга Gmail се оплакват от мистично изчезване на всички съобщения от пощенските им кутии. Това съобщение бе публикувано за пръв път на сайта TechCrunch, с автор Michael Arrington.
"Аз открих соят акаунт абсолютно празен - нищо в папката Inbox, контактите и изпратени съобщения. Как е могла да изчезне информацията от различни папки?.. Как да информирам за това екипа по поддръжката и ми възстановят данните?", - е написал потребителят на Gmail на 19 декември 2006 година. Както се оказало, болшинството пострадали са използвали браузерът Firfox и са открили пропадане на съдържанието именно при проверка на пощата чрез него. Някой от потребителите са получили следното съобщение за грешка: "Това не е грешка. Всички ваши контакти и съобщения са изтрити преднамерено. Това е атака, а не грешка в услугата. Приятен ден! "
От Google официално са се извинили на пострадалите и са заявили, че започват работа по изясняване на причините за случилото се. Лошото за пострадалите потребители е, че изтритата информация не подлежи на възстановяване!

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+