Производители на твърди дискове се обединиха в алианс

г. 13:44 ч.

Компаниите Hitachi, Samsung, Seagate Technology и Toshiba, относящи се към групата крупни производители на твърди дискове, се обединиха в Hybrid Storage Alliance.

Обединението преследва две цели: да покаже, как хибридната технология (обединяваща флаш-памет и твърд диск) може да разшири възможностите на преносимите компютри и ускори въвеждането на хибридната технология на пазара.
Изследване на пазара, проведено от компанията IDG, обобщава, че към 2010 година делът на хибридните дискове ще бъде 35% от общият брой дискове за преносими компютри.
Първи да се възползват от новата технология ще могат потребители използващи ОС Microsoft Windows Vista. Към тези приимущества се отнася краткото време за начално зареждане и възобновяване на работата след срив на системата, понижена консумация, повишена надежност и устойчивост на механични въздействия.
От потребителска гледна точка най важно може би е простотата на инсталиране и повишените възможности за защита на информацията.
С точки зрения пользователя немаловажным может также оказаться простота установки и расширенные возможности защиты данных.
Участниците от този алианс имат намерение да покажат хибридни продукти на изложението StorageVisions 2007, което ще се проведе на 6-7 януари в Лас-Вегас.

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed