Бил Гейтс обяви лично домашен Windows сървър

г. 10:11 ч.
Бил Гейтс обяви лично домашен Windows сървър

Oснователят на Microsoft Бил Гейтс представи лично новия продукт на компанията - Windows Home Server. Това стана на откриването на юбилейното 40-то издание на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.
Windows Home Server е идеално решение за домовете с няколко РС и за хора, които искат техните данни да бъдат достъпни навсякъде, подчерта Гейтс.
Софтуерният гигант е работил в тясно сътрудничество с HP по създаването на новия продукт. Първото устройство за Windows Home Server е HP MediaSmart Server, който се очаква на пазара през втората половина на 2007 година.
Windows Home Server автоматизира резервирането на информацията от всички РС, свързани в домашната мрежа. Сървърът също така осигурява споделяне на файлове от различните компютри, Zune плеъри и конзоли за игри Xbox 360.
Новият продукт предоставя и възможности за отдалечен достъп. Софтуерът поддържа “plug and play” функционалност, като автоматично открива новите устройства за съхранение на данни в мрежата и осигурява достъп до тях от всяка машина. Освен HP, и гиганти като Intel, AMD и Quanta подготвят хардуерни дизайни за Windows Home Server.
Източник: TechNews.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed