СПАМ - все повече и повече

г. 11:07 ч.

Всеки месец обемът на имейл трафика нараства с 25-35%

Имейл трафикът ще се удвои в следващите няколко месеца, ако ръстът на нежеланите съобщения (спам) продължи със същите темпове, прогнозира компанията Email Systems .
Нивата на спама са се увеличили внезапно рязко през юли 2006 година, като оттогава насам месечният ръст на имейл трафика се движи между 25 и 35%. Бизнесът вече не смогва да се пребори локално с филтрирането на спама и вирусите по имейла, тъй като системите за защита са претоварени от обема на входящия трафик. Все повече компании се обръщат към интернет доставчиците с искане да блокират спама, за да не достига до тях.
Ако тенденцията на нарастване на нежеланите имейл съобщения продължи, това ще доведе до още по-голямо забавяне на работата на потребителите, разчитащи на данни от електронната поща.
Трудностите в борбата срещу спама идват и от непрекъснатата промяна в тактиката на разпространителите на нежелани съобщения. Единични имейли вече не се изпращат до голям брой получатели, а вместо това съобщенията се разпределят до по-малки групи с неуловими промени в съдържанието, като така се заобиколят филтрите.
Източник: TechNews.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed