Порно индустрията подкрепя HD-DVD стандарта

г. 11:19 ч.
Порно индустрията подкрепя HD-DVD стандарта

Поддръжката от страна на големите филмови компании от бранша може да изиграе решаваща роля в определянето на победителя от войната на новите оптични формати, смятат пазарните наблюдатели.

Wicked Pictures, едно от водещите имена в производството на филми “за възрастни”, обяви първото си HD-DVD порно заглавие по време на шоуто CES в Лас Вегас. На 18 януари същото ще направи и компанията Digital Playground, а скоро след това с подобни инициативи ще излязат и още няколко студиа от бранша, съобщи IDG News Service.
На пръв поглед новината не обозначава някакво кой знае какво велико събитие, но хората с по-добра памет сигурно ще си спомнят, че именно порно индустрията бе основният фактор за определянето на победителя VHS при форматната война между този видео стандарт и конкурентния Betamax преди години. “Ако порно индустрията не възприеме Blu-ray формата, то HD-DVD със сигурност ще спечели битката”, убеден е Джейк Рихтер, аналитик от агенцията Jon Peddie Research.
Според самите “adult” компании, има поне няколко причини индустрията да предпочете HD-DVD пред Blu-ray Disc, а най-важните от тях са свързани с по-ниската производствена цена и по-добрата технологична поддръжка за първия.
Източник: IDG.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+