Сайтът Pirate Bay планира да си купи държава

г. 11:33 ч.

Собствениците на сървъра за обмен на файлове са насочили погледите си към Сийленд - морска платформа, обявена за ничия земя през 1967 година

Собствениците на сайта за обмен на файлове Pirate Bay, който стана популярен след като беше временно закрит от шведската полиция, са решили да победят международното законодателство за защита на авторските права по изключително оригинален начин. Те събират средства за закупуването на Сийленд - морска платформа в Северно море, която е считана за независима държава и се ръководи автономно от своите обитатели.
С помощта на Pirate Bay потребителите могат да обменят свободно файлове, включително музика, филми, разнообразен софтуер и друго съдържание, защитено с авторски права, което доведе до сериозни критики срещу собствениците на сайта от страна на големи софтуерни и музикални компании, както и до редица законови мерки срещу сървъра.
Собствениците му обаче планират да си решат проблемите, купувайки платформата Сийленд, което ще им позволи да обменят файлове, спазвайки строго буквата на закона. И по-точно на законите, създадени от самата Сийленд.
Платформата се намира на 7 мили от крайбрежието на Англия и е служила за противовъздушна отбрана през Втората световна война. След това обаче е изоставена и през 1967 г. майор от британската армия се обявил за управник на територията, а нея - за своя независима държава. Неговият наследник Майкъл Бейтс обаче има намерение да продаде тази ничия земя и в момента търси подходящ купувач.
Източник: IDG.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+