Потребителските версии на Windows Vista® и 2007 Microsoft® Office System вече са в България

г. 10:33 ч.
Потребителските версии на Windows Vista® и 2007 Microsoft® Office System вече са в България

30 януари 2007 г., София. От днес, едновременно със световната премиера, българските потребители могат да се сдобият с най-новите продукти на Майкрософт - Windows Vista® и 2007 Microsoft® Office System. Това е официалното представяне на потребителските версии, след като през месец ноември 2006 г. се състоя това на версиите за корпоративни клиенти.
Новите продукти са резултат от безпрецедентно сътрудничество между Майкрософт и потребителите от цял свят. За да бъдат събрани техните коментари и предложения, бяха проведени над 10 милиарда тестови сесии, а от сайта бяха свалени повече от 5 милиона бета версии на продуктите. Над 130 000 души изпратиха резултати, които помогнаха за създаването на финалния вариант на операционната система Windows Vista®.
Създаването на Windows Vista® и 2007 Microsoft® Office System бележи нов етап в индустрията с персонални компютри и ще окаже огромно влияние върху различни аспекти от живота на хората, работещи с тях - работа, общуване, създаване и достъп до информация, както и забавление.
„Ако преди известно време животът само на ограничен кръг специалисти бе свързан с информационните технологии, то сега развитието на комуникациите, цифровата информация и устройства засягат живота на всеки един от нас. Все повече хора са свързани с Интернет, имат различни цифрови устройства за забавление и преносими компютри, които използват навсякъде. Може да се каже, че дигиталният стил на живот е стилът на живот на съвременния човек”, подчерта г-н Теодор Милев, управляващ директор на Майкрософт България.
Една от най-впечатляващите характеристики на Windows Vista® и 2007 Microsoft® Office System е интуитивността им - предугаждат нуждите на потребителя във всеки един момент и му предоставят необходимите опции и менюта в зависимост от програмата, с която работи. За да отговори напълно на разностранните интереси на потребителите, Windows Vista излиза на пазара с повече версии от всяка друга операционна система, представяна досега.
Windows Vista® дава на потребителя увереност, благодарение на опростената настройка и съвременните опции за защита и надеждност. Новата операционна система има вградени защитни функции като Windows Defender, User Account Control, Parental Control, BitLocker. „Windows Vista е най-безопасната операционна система, която някога сме произвеждали, и нашите партньори по сигурността играят жизненоважна роля чрез добавянето на нови нива на защита в платформата на Microsoft Windows”, заяви Бен Фатхи, вицепрезидент на звеното за технологии по сигурността на Майкрософт. Допълнителни гаранции за сигурността дават водещи световни компании, предоставящи решения в тази област, сред които Computer Associates, Symantec, GRISOFT, IMSafer, Kaspersky, McAfee, Panda Software, International Pixalert и др. Те се ангажираха с доставката на съвместими с Windows Vista версии на техните решения още в първия ден от предлагането на потребителските версии на новите продукти.
Серията 2007 Microsoft® Office System включва над 30 компонента в три раздела: клиентски приложения (Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Access и и-мейл редактора Microsoft Outlooк), сървърни приложения (Microsoft Office SharePointPortal Server, Office Groove Server, Office Project Server и др.) и услуги (Office Оnline - шаблони, clipart галерии, безплатни курсове и др.)
Нововъведенията в тези програми дават възможност на потребителя да разгърне напълно потенциала си и да посвети повече време на измисляне и развитие на идеите си, отколкото в техническото им реализиране.
Официалното пускане на Windows Vista® и 2007 Microsoft® Office System и за крайни потребители в България е част от кампанията по представянето на новите продукти в страната, която се провежда под мотото “Близо до очите, близо до сърцето”. През пролетта ще бъдат представени и българските версии на продуктите.

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+