Най-после пробив при лаптоп батериите?

г. 10:09 ч.
Най-после пробив при лаптоп батериите?

Американската компания Boston-Power представи прототип на нов тип литиево-йонна батерия, която се зарежда по-бързо, не създава опасности от пожар и, според създателите си, не се “износва” с времето.

Това означава, че изобретението (известно засега като Sonata) не губи от първоначалния си капацитет след непрекъснатите зареждания и разреждания, както се случва с традиционните литиево-йонни батерии. Според Boston-Power, Sonata поддържа пълния си капацитет и след 1000 цикъла на зареждане, което значи, че на практика няма да се налага смяна за времето на стандартния експлоатационен срок на преносимия компютър. В допълнение новата батерия е екологично чиста и може да се зарежда до 80% от капацитета си за 30 минути (докато в повечето случаи за това са необходими поне 2-3 часа). Освен това, създателите на новата батерия обещават и че тя няма да избухва в пламъци, както на няколко пъти се случи миналата година, тъй като са предвидени достатъчно мерки за безопасност.
По информация от InfoWorld, батерията-чудо би трябвало да започне да се появява в лаптопите по някое време през лятото, а като първи (вероятен) клиент се очертава НР.
Източник: IDG.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+