Mozilla пусна поредната кръпка за Firefox

г. 09:34 ч.
Mozilla пусна поредната кръпка за Firefox

Актуалният ъпдейтът обновява браузъра до версия 2.0.0.2, отстранява откритите уязвимости и подобрява съвместимостта на браузъра при работа с Windows Vista

Във Firefox 2.0.0.2 е запълнена откритата през миналата седмица критична уязвимост, позволяваща на хакерите да манипулират информацията, записвана от браузъра в cookie файловете.

Поради постоянно нарастващия риск от осъществяване на успешна атака, появата на версия 2.0.0.2 беше окачествена от специалистите като изключително навременна. Степента на риска за все още незащитените потребители продължава да нараства с разпространението на появилите се в Мрежата подробни указания за осъществяване на атаката.

Ъпдейтът до версия 2.0.0.2 добива статуса на абсолютно задължителен за потребителите поради факта, че отстранява и друга, неоткрита до момента критична пролука. Тя е свързана с обръщението на уеб-браузъра към системната памет и може да бъде използвана за стартирането от разстояние на вредоносен програмен код. Недостатъкът засяга и безплатния e-mail клиент на Mozilla - Thunderbird. Особеното е, че той е уязвим само при положение, че е конфигуриран да позволява автоматично стартиране на JavaScript приложения.

Освен всичко останало, ъпдейтът оптимизира съвместимостта и производителността на уеб-браузъра при работа върху Windows Vista.

Източник: IDG.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed