Asustek удвои приходите си през първото тримесечие

г. 12:51 ч.

Ръстът се дължи основно на продажбите на дънни платки. Тайванската компания отчита успешен бизнес и с производството на гейм конзоли PlayStation 3 за Sony

Тайванската компания Asustek Computer очаква приходи от 6,1 милиарда долара през първото тримесечие на 2007 година. Това е два пъти повече от приходите за същия период една година по-рано, писа digitimes.com .

Резултатът се смята за постижение и поради факта, че през февруари неработните дни в Далечния изток бяха по-малко, тъй като азиатците честваха Китайската Нова Година. Приходите на Asustek за първото тримесечие на 2007 г. обаче са малко по-ниски от последното на 2006, съобщава китайският вестник Economic Daily News (EDN).

С основна заслуга за удвоените приходи на Asustek спрямо същото тримесечие на миналата година са нарастващите продажби на дънни платки. Освен това компанията отчита успешен бизнес и с доставките на гейм конзоли PlayStation 3 (PS3) на Sony, въпреки рекордните продажби конкурентната конзола Nintendo Wii.

Според EDN, нарастващият натиск от Wii ще принуди друг ОЕМ гигант, Foxconn Electronics, да се откаже от производство на PS3 конзоли. Това ще остави Asustek в позицията на основен производител на гейм машините на Sony.

Източник: TechNews.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+