OneCare на Microsoft се класира на последно място

г. 09:48 ч.

http://www.av-comparatives.org/ е провела тест на 17 антивируса в три различни категории. В две от категориите антивирусът на Microsoft се класира на последно място. При тест на полиморфични вируси обаче, OneCare се представя малко по-добре и заема 15та позиция. Общо антивирусът е открил 82,4% от вирусите.

Антивирусната програма на компанията е пусната през май миналата година, а през януари се появи версия 1.5. От Microsoft съобщиха, че ще изследват резултатите от теста за да подобрят качеството на своя продукт. Компанията напомня, че OneCare е участвала в много тестове и е сертифицирана от International Computer Security Association.

Най-добри резултати на теста имат G-Data, TrustPort, Antivir, F-Secure, Kaspersky и eScan, с над 97,8% успех. Те получават рейтинга "Advanced+". Съвсем малко точки не са достигнали на антивирусите на Symantec и ESET, за да бъдат включени в този списък.

В дъното на класацията, са McAfee и Dr. Web. Те са получили най-ниския рейтинг на AV-Comparatives - Standart. Единствено OneCare изобщо не е получил рейтинг.

Източник: IDG.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+