Нова версия на Bluetooth

г. 13:18 ч.
Нова версия на Bluetooth

Безжичната техология Bluetooth, разработена още през 1994 година, претъпя много промени и иновации благодарение на усилята на групата Bluetooth Special Interest Group, която наскоро представи новата версия на интерфейса - Bluetooth 2.1 ( пълно наименование Bluetooth Core Specification Version 2.1 + EDR), чието основно предимство е улесненото свързване с мобилните телефони и повишеното качество на Bluetooth-адаптерите.
Във версията Bluetooth 2.1, която е съвместима с 2.0, е реализирана функцията Sniff Subrating, която позволява увеличаване на времето за автономна работа на периферните устройства, използващи протокол Bluetooth за приемане и предаване на данни. В случая става дума за такива устройства като безжични клавиатури, компютърни мишки, гарнитури и др.
Опростената процедура на свързване с Bluetooth-устройствата е реализирана чрез съкращаване броя на действията, необходими за начален обмен на данни. Предвидена и повишена сигурност на данните, която се реализира черз създаване на потребителска парола от шест символа. Предаването на данни през новата верися на безжичната технология се осъществява със скорост 3Mb/sec.
Първите продукти с поддръжка на Bluetooth 2.1 ще се появят още през тази година.
Източник: digital.bg


Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed