Lenovo е най-екологичната ИТ компания, Apple е на опашката

г. 18:01 ч.

Китайският компютърен производител Lenovo оглави класацията на Грийнпйс за най-екосъобразна компютърна продукция. Фирмата беше на едно от последните места допреди половин година, но бързо се изкачи до върха. Тя набра точки благодарение на няколко свои дейности, сред които изкупуването на стари компютри с цел рециклиране, както и отчитане на обема рециклирани е-боклуци като процент от обема на продажбите. За да получат максималния брой точки от Грийнпийс, на Lenovo им остава само да пуснат „зелени“ продукти.
С постижението си китайката компания, която през 2005 придоби компютърния бизнес на IBM, измести от челната позиция финландския производител Nokia. Сред най-зелените компании са още Sony Ericsson, Dell и Samsung.
На последно място в класацията е Apple. Грийнпийс я постави на опашката заради това, което от екозащитната организация наричат „провал в започването на зелена инициатива“. Грийнпийс от доста време води кампания, с която да убеди Apple да се грижи за околната среда, но засега безуспешно. „Ябълката“ продължи да пренебрегва обвиненията от страна на групата, че е сред най-безотговорните по отношение опазването на околната среда измежду всички големи производители на потребителска електроника. Сред текущите начинания на Грийнпийс са писането на специално писмо до Стив Джобс, както и иницитивата „Оцвети в зелено моя Apple“.

Източник: IDG


Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed