Microsoft наеха виден инженерен мениджър от Linux Foundation

г. 11:55 ч.
Microsoft наеха виден инженерен мениджър от Linux Foundation

Том Ханрахан ще пренесе в Microsoft над 30 години опит в областта на мениджмънта на инженерството и развитието на опън сорс общуването.

Microsoft откраднаха изключително ценен кадър от лагера на един от най-големите им опоненти – базираната в Сан Франциско Linux Foundation. Става въпрос за ветеранът Том Ханрахан, бивш директор на инженерното подразделение на the Open Source Development Labs и досегашен такъв на Linux Foundation. Ханрахан ще бъде новия ръководител на лабораторията на Microsoft по междуплатформена съвместимост.
The Linux Foundation е групировка, формирана в следствие на сливането на the Open Source Development Labs и Free Standards Group. Преди да се присъедини към Open Source Development Labs през септември 2004 г. Том Ханрахан заема длъжността старши програмен мениджър в центъра на IBM за Linux технологии в Beaverton, Ore.
На новото си работно място Ханрахан ще бъде подчинен на Sam Ramji, който ръководи отделът Platform Technology Strategy към Open Source Software лабораторията на Microsoft в Redmond, отговаряща за съвместимостта между работните следи на Windows и потребителските опън сорс приложения. Том Ханрахан ще отговаря именно по въпросите на Linux съвместимостта.
В нескромната биография на Ханрахан фигурират още 11 години работа като софтуерен инженер за Sequent Computer Systems и немалък стаж в Intel като ръководител на екип от софтуерни инженери, фокусиран върху създаването на програмни езици и инструменти за чипсетите на Intel.

Източник: idg.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed