Asustek се разделя на три компании информират от IDG.bg

г. 14:32 ч.
Asustek се разделя на три компании информират от IDG.bg

Компанията Asustek Computer Inc. – производител на компоненти за персонални компютри ще се раздели на три дружества през януари идната година. Целта е производството на продукти с марката Asustek и производството на договорна основа да бъдат отделени едно от друго.

Съобщението за разделянето идва след спекулиране по темата в продължение на месеци и няколко години след като други производители в Тайван извършиха същата реорганизация, за да избегнат конфликт на интереси с техни клиенти. Много компании в Тайван произвеждат хардуер по поръчка на огромни клиенти като Hewlett-Packard Co., Sony Computer Entertainment Inc., Apple Inc. и др. едновременно с техни собствени марки компютърни продукти.

Asustek ще продължи да оперира под това име, а производството й на компютри ще се преименува на Unihan Technology Corp. Производството на кутии за компютри, модули и производство на договорна основа на продукти, различни от персонални компютри и компютри и компоненти за тях ще се извършва под името Pegatron Technology Corp.

Продуктовата номенклатура на Asustek е с обхват от дънни платки и графични карти до преносими компютри и смартфони, произвеждани под няколко марки, най-популярна, от които е Asus. Компанията също е известна с качеството на продуктите си.

Asustek обявява, че разделянето ще се извърши на 1 януари 2008 г.

Pegatron ще е с най-големи приходи от трите нови компании след разделянето. Приходите на Asustek за тази година от бъдещия бизнес на Pegatron се очаква да бъдат около 10 млрд. долара, а очакванията за приходите на бъдещия бизнес на Асустек за тази година са с около 1/5 по-малко. Прогнозните приходи за тази година от дейността, която ще се извършва от Unihan са за около 5 млрд. долара.

Ценните книжа на Asustek остават на Тайванската фондова борса и след разделянето, компанията обаче не съобщава за намерение да продава акциите на някоя от двете нови дружества на чуждестранен фондов пазар.

Разделянето на компанията на три части трябва да бъде разрешено от правителствените регулаторни органи преди, за да се състои.


Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+