Firefox 3.0 преминава в бета версия този месец

г. 17:50 ч.
Firefox 3.0 преминава в бета версия този месец

Mozilla Corp. в понеделник разкри последния alpha ъпдейт за Firefox 3.0 преди преминаването в beta тестване

Alpha 6 на Firefox 3.0, известен още и като Gran Paradiso включва подобрена SQLite машина – базата данни, която служи за back end хранилище на информация за Places – ново средство за управление на историята и отметките (bookmarks). Други подобрения на Alpha 6 са подобрената работа на „бисквитките”, поддръжка за специфични предпочитания за отделните сайтове, като напр. размер на шрифта, както и подобрения в инструментите за download и за разширения.

В сайт на Mozilla се казва: „Gran Paradiso Alpha 6 е създадена само за уеб разработчиците и за общността, тестваща Mozilla, настойчиво съветваме обикновените потребители засега твърдо да се придържат към стабилния Firefox 2.”

Mozilla планира да представи първата публична версия на Firefox 3.0 Beta 1 на 31 юли. Според плана на компанията Beta 2 ще се появи през септември, а крайната версия ще е налична за потребителите към края на годината.

Според информация, разпространявана от Mozilla Corp. предложеното на потребителите надграждане на Version 1.5 е дало резултат в повече от 3 млн. download-а на Firefox 2.0 от последния четвъртък (28 юни) до вчера (3 юли). Свалянето на надгражданията е достигнало връх 30 в секунда, но е намаляло до 13 броя за една секунда, съобщава Mozilla. Mozilla се опитва да накара всички потребители на Firefox 1.5 да преминат към Firefox 2.0, тъй като поддръжката на 1.5 бе прекратена в края на месец май. Същата съдба ще сполети и Firefox 2.0 шест месеца след пускането на версия 3.0.

Източник: idg.bg

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed