Ден на системния администратор

г. 09:30 ч.
Ден на системния администратор

Днес, 27-ми юли, е международният ден на системния администратор. Това е ден за изказване на уважение и признателност към тези, от които зависи безпроблемното функциониране на информационната инфраструктура.

Днес празнуват:

* Системните администратори
* Мрежовите администратори
* Уебмастърите
* Администриращите телефонни централи
* Администраторите на VOIP централи
* Администраторите на бази данни
* Мейнфрейм и системните програмисти („sysprogs“)

Един ден, разбира се, никога не е достатъчен да се отдаде почит на значението на всички тези хора, но ние пожелаваме на всички празнуващи да се напразнуват хубаво, като не забравят, че утре за едни не е, а други е работен ден и ... Наздраве!

Традицията да се празнува "Ден на системния администратор" в последния петък на юли е въведена от системния администратор от Чикаго Тед Кекатос. Всичко тръгва от една реклама на принтерите Hewlett Packard. Там била показана опашка от доволни потребители, които правят подаръци на своя системен администратор, понеже е избрал продуктите на НР. Тед съжалявал, че на него никой не му подарява нищо и решил сам да си направи празник. Регистрирал сайта http://www.sysadminday.com/ и уведомил приятелите си за предстоящия важен ден. За първи път празникът е отбелязан на 28 юли 2000 г. От тогава Денят на системния администратор (System Administrator Appreciation Day, SAAD) ежегодно се отбелязва в последния петък на месец юли. От този сайт може да прочетете какво би се харесало на вашия системен администратор: яхта, каса бира, почерпка или някаква техническа джаджа...

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+