Windows XP ще остане в употреба?

г. 17:44 ч.
Windows XP ще остане в употреба?

Операционната система, която е в употреба вече над 6 години достигна лимита от налични кодове за активация.

Поради изчерпването на наличния ресурс от кодове за активация се наложи Microsoft да пуснат ново издание на Windows XP Professional, предназначен за производителите на персонални компютри. Новия build се нарича SP2c и колкото и да е странно не включва каквито и да е кръпки или подобрения. Неговата поява е продиктувана единствено от изчерпването на наличните кодове за активация.

XP Pro SP2c който в момента е в процес на размножаване ще бъде достъпен за производителите през идния месец - септември.

Първоначално Microsoft бяха определили 31 януари 2008 г.като крайна дата за разпространение на Windows XP от големите фирми в бранша, а 31 януари 2009 - от по-малките. Но както по всичко личи вероятността животът на операционната система да бъде допълнително удължен никак не е малка.

В действителност ходът на Microsoft не е никак изненадващ, тъй като маркетинг прогнозите сочат неочаквано високи продажби за застаряващата операционна система. Докато преди прогнозираните продажби на Vista и XP бяха в съотношение 85:15 в полза на Windows Vista, то сега съотношението е 78:22.

Сигурен знак, че Windows XP все още не е казал последната си дума е и факта, че от месец април насам Dell отново започнаха да предлагат на своите клиенти освен актуалния Vista и Windows XP.

Източник: idg.bg


Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed