Counter-Strike
4 от 5


Не подценявайте пистолета

Много начинаещи играчи ползват пистолета само в първия рунд, когато нямат достатъчно пари за друго оръжие и го пренебрегват по-нататък в играта. Това е голяма грешка. Не казвам, че пистолетът е по-ефективен от една картечница или пушка, но той не трябва да се забравя. Ето няколко случая, при които аз прибягвам към услугите на пистолета. Ако главното ви оръжие е картечница и видите противник на далечно разстояние тя едва ли ще ви помогне. Този тип оръжие стреля бързо, но много неточно особено на дълги разстояния. Може да изпразните цял пълнител по съперника и да му вземете 10-20 кръв максимум. Затова в този случай вадете пистолета и 3-4 точни изстрела ще свършат цялата работа. Зависи и кой пистолет ползвате. Аз препоръчвам Desert Eagle за далечни разстояния. Вторият случай е когато сте взели пушка със снайпер от по-евтините. Те презареждат много бавно след всеки изстрел и когато противника ви изненада отблизо нямате почти никакви шансове. При такава ситуация по-добре ползвайте пистолета. Третият случай, при който е изключитело важно да се ползва пистолет е когато ви свършат патроните за другото оръжие. Често се случва да се озовете лице в лице с противника. И двамата заочвате да стреляте и да се стремите да избегнете стрелбата на другия. Понякога се стига дотам, че пълнителят ви свършва и трябва да го смените. Тук много играчи правят голяма грешка и дори и аз понякога забравям за пистолета в този напечен момент и започвам да презареждам. Интересното е, че и опонента ви прави същото и се получва пауза от 2-3 секунди, през които се наблюдавате как презареждате. Обикновено печели този, който притежава оръжие, което презарежда по-бързо. Не се паникьосвайте в такава ситуация и хладнокръвно извадете пистолета. Натиснете клавиш 2 и довършете с 2-3 изтрела противника докато е зает с презареждането . Помнете в напечени ситуации е по-добре да ползвате пистолета отколкото да презареждате и да ви убият докато го правите. Тук трябва да отбележа, че дори и ножа ще ви помогне повече от презареждането в такава ситуация.

20К
23К
Който се крие там няма да оживее дълго
M249 Para разполага със сто патрона, които минават през всичко

Shotgun тактики

Двете пушкала тип "помпа", които имате на разположение в Counter-Strike съвсем не са за изхвърляне. Куршумите на тези оръжия се разпръскват на около осем парчета, като всяко от тях прави около 15 damage. От близко разстояние един точен изстрел е напълно достатъчен, за да премахне врага. Според мен M3 не е много ефективна, защото презареждате след всеки изстрел. Удобна е само, когато се криете примерно зад някой кашон. В този случай се показвате за секунда стреляте и пак се връщате в скривалището си, за да презаредите на спокойствие. XM1014 е доста полезна, когато видите противник направо задръжте левия бутон на мишката. Пушката повтаря стрелбата автоматично. Ако ползвате "помпа" винаги купувайте патрони и за пистолета си (secondary ammo). Той ще ви е полезен на далечни разстояния, където е по-точен от "помпите". Когато сте с M3 е много важно да уцелите противника, защото ако това не стане ще сте загинали докато презареждате. Затова не се паникьосвайте и не стреляйте на посоки, а се прицелете добре към главата или горната част на гръдния кош.

16К
24К
Какво ли ще стане след секунди - вижте в дясно
Един изстрел на AWM убива

Техники за по-точна стрелба

Точната стрелба е най-важната част от играта без нея сте за никъде. Колкото и да познавате картата и каквато и тактика да измислите, ако при среща с противник не стреляте точно вие сте обречен. За да сте точен следвайте следните правила.

  • На далечни разстояния особено при стрелба със снайпер приклякайте. Така от една страна сте по-стабилен и по-точен, а от друга сте по-трудно забележим.

  • Целете се в главата, но не много нависоко. Добре е, когато сте с картечница да се целите около врата и като задържите левия бутон на мишката от отката куршумите ще се придвижат нагоре към главата.

  • Автомат "Калашников" пронизва добре бронежилетки следователно стреляйте в гърдите за да сте сигурни, че ще уцелите жертвата. Ако пък сте много точен естествено се целете пак в главата.

  • На далечни разстояния, когато използвате автомати среляйте на паузи за по-точна стрелба. Това значи да не задържате левия бутон на мишката докато ви свършат патроните, а да изстрелвате по 3-4 куршума и да отпускате бутона и след 1-2 секунди да повторите.

  • Горният съвет не важи за близък бой. При такъв случай стреляйте непрекъснато и се движете, колкото трудно и да е това.

  • При стрелба отдалеч и от средно разстояние, ако не приклякате поне не се движете. Едва ли ще уцелите някой докато тичате и едновременно стреляте.

  • Не се паникьосвайте и се прицелвайте добре вместо да стреляте неориентирано, когато видите противник.

 


навигация
предишна страница 1 2 3 4 5 следваща страница