Ревю на таблет Prestigio MultiPad PMP7070C - част 1


таблет Prestigio MultiPad PMP7070C Автор: ,
В последните 6 месеца непрекъснато ми попадат новини за таблети. Този производител щял да пусне до месец 5 модела, онзи - 10. Но... идва момент, в който човек се пресища от новини, написани на хартия и иска да види реални устройства в магазина.
Досега в България, изборът беше изключително ограничен. Ако държим на легално внесени устройства от солидни фирми с подобаваща гаранция, можем да избираме само измежду безбожно скъпите Apple iPad и Samsung Galaxy Tab. Ако принизим изискванията си и рискуваме да купим нещо с неясен произход и гаранция, то тогава можем да избираме между няколко евтини, повечето нелегално внесени китайски noname таблети със стари Android версии, предлагани от куцо и сакато с нулева гаранция и пълна неяснота относно параметри за 150-250лв.
Ето, че дойде моментът това да се промени.
Предвид споразумението, сключено между Asbis и Archos преди няколко месеца, не е изненада бренда, който първи ще навлезе масово у нас, а именно Prestigio. С голяма доза вероятност, можем да предположим и кой е реалния производител на таблетите - добре познатия със своите таблети и плеъри Archos.



Оказва се, че докато Acer, Asus, Motorola и кой ли още не обявяват, Asbis в лицето на Prestigio първи успява да предложи реални продукти от бюджетния клас на ниски цени.
До края на седмицата ще видим на пазара цели четири Prestigio MultiPad модели, базирани в ниския и среден клас. Кои ще бъдат те:
1. Prestigio PMP3084B - таблет от нисък клас със следните характеристики:
Display: 8.4”, 800x600, resistive
CPU: ARM11 700mHz (Rockchip)
OS: Android™ 2.1 Eclair
Memory: 256MB DDR
Capacity: Flash 4GB
Communication: WiFi
Others: USB 2.0, G sensor
Цена: 299 лева
Повече подробности: линк

2. Prestigio PMP5070C - таблет от нисък клас със следните характеристики:
Display: 7”, 800x480, resistive
CPU: ARM 9 @ 660 MHz (Rockchip)
OS: Android™ 2.1 Eclair
Memory: 128MB DDR
Capacity: Flash 8GB
Communication: WiFi
Others: USB 2.0, G sensor
Цена: 349 лева
Повече подробности: линк

3. Prestigio PMP7070C - таблет от среден клас със следните характеристики:
Display: 7”, 800x480, capacitive
CPU: ARM Cortex A8 @ 1 GHz (Texas Instruments)
OS: Android™ 2.2 Froyo (Flash 10 Support)
Memory: 256MB DDR
Capacity: Flash 8GB
Communication: WiFi, Bluetooth
Others: HDMI, Camera, USB 2.0, G sensor
Цена: 499 лева
Повече подробности: линк

4. Prestigio PMP7100C - таблет от среден клас със следните характеристики:
Display: 10.1”, 1024x600, capacitive
CPU: ARM Cortex A8 @ 1 GHz (Texas Instruments)
OS: Android™ 2.2 Froyo (Flash 10 Support)
Memory: 256MB DDR
Capacity: Flash 8GB
Communication: WiFi, Bluetooth
Others: HDMI, Camera, USB 2.0, G sensor
Цена: 549 лева
Повече подробности: линк


Имал съм нещастието да се докосвам до китайски таблет с резистивен тъчскрийн дисплей и все още си спомням огромното недоволство, което изпитах относно удобството на работа и прецизността на дисплея. Много е вероятно, Prestigio моделите да предлагат значително по-голям комфорт на работа, но моето отношение към резистивната тъч технология определено не е положително, въпреки по-ниската цена. Затова, поне за мен по-интересни са моделите от средния клас - 7-инчовия Prestigio PMP7070C и 10-инчовия PMP7100C. И двата модела са оборудвани с капацитивни тъчскрийн дисплеи, които улесняват работата и я правят значително по-приятна и прецизна, и двата модела имат мощни процесори на 1GHz. Не на последно място, и двата модела са с актуална версия на Google Android, а именно 2.2, което позволява използването на пълноценен браузър за интернет с поддръжка на Flash 10.
Предполагам, немалко от вас са се опарили с евтини таблети с бавни процесори, резистивни дисплеи и стари Android версии. Е, френската компания Archos ни предлага един по-различен продукт, от съвсем друг клас на приемлива цена.
В този обзор ще ви запозная в детайли с Prestigio MultiPad PMP7070C. Таблетът разполага със 7-инчов капацитивен мултитъч екран и Google Android 2.2 операционна система. Ниската цена обуславя няколко съществени разлики спрямо хита Samsung Galaxy Tab. Prestigio Multipad PMP7070C е с по-ниска резолюция - 800х480 (1024х600 при Galaxy Tab), липсва 3G модул, липсва GPS модул, таблетът има по-малко системна и флаш памет.


НАПРЕД към

Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+