Sony CRX300E CD-RW/DVD Combo Drive OEM

   С течение на времето Sony си е извоювала име на компания, която предлага висококочествени продукти за съхранение на данни. Всички знаят за приноса на Sony в тази област. Та нали първите 3.5” дискети са измислени точно от Sony през 1982. Ако все още се чудите на коя марка да заложите, то бъдете сигурни, че Sony няма да ви подведе и ще Ви предложи високо качество и последните технически новости в областта на информационните технологии.

Днес ще се опитам да Ви представя накратко Sony CRX300E, едно от т.н. комбинирани устройства, които напоследък се появиха на пазара.

Описание
Производител Sony
Модел CRX300E
Основни характеристики
Тип DVD-ROM/CD-RW
Интерфейс EIDE (ATAPI)
Цвят на корпуса бял
Скорост (CD) 48 x/ 48 x/ 24 x
Скорост(DVD) 16 x
Буфер 2 МB
Методи на записване Disk-at-Once (DAO), Multi-Session, Variable Packet, Fixed Packet, Track Reservation , Session-at-Once (SAO), Track-at-Once (TAO)
Поддържани формати Disk-at-Once (DAO), Multi-Session, режим на пакетен запис, Session-at-Once (SAO), Track-at-Once (TAO)
Допълнителни характеристики
Свойства Buffer Underrun Protection Power-BurnTM
Регионала DVD защита RPC- 2
Размери 41,3 x 145,0 x 170,0 мм
Тегло 0,9 кг.

Power BurnTM е технология, патентована от Sony, за контрол на записа на CD-R/RW дискове чрез автоматична настройка на параметрите на записа. Дори ако записът се прекъсне поради забавяне на потокът данни от компютъра (т.нар. Buffer Underrun) устройството прдължава записа при ново постъпване на данни. В допълнение, технологията оптимизира скоростта на запис, силата на записващия лазер, анализ на диска за да получи информация за препоръчителната скорост за запис.

Инсталация: Тествана беше OEM верисята на устройството. Указания липсваха тъй като не се предполага да го инсталирате сами, но въпреки това не срещнахме никакви проблеми с инсталажията под Windows 2000.

При тестовете, устройството показа завидни характеристики на четене, както се вижда от графиките на Nero CD Speed.

Направи ми впечатление, че по подразбиране скоростта на четене/запис на CD-R е ограничена на 40x. За достигане на максималната скорост от 48х трябва да се включи режима Turbo Mode.

Заключение: Устройството предлага високо качество и надеждност при четене/запис на данни, което съчетано с цената му на пазара го поставя в челото на класацията за неговия клас.

Sony CRX300E, беше предоставено от фирма JarComputers

Върнете се към

SetCombG.com - портал за новини и ревюта


Или заповядайте на дискусия в

SetCombG.com Форуми