Xiaomi MiPad 2 - 85000+ точки в AnTuTu

Автор: ,
Xiaomi MiPad 2 - 85000+ точки в AnTuTu

Xiaomi е може би най-популярният и обичан китайски бранд. Смартфоните на компанията са едни от най-харесваните на пазара, благодарение на комбинацията от мощни характеристики, перфектно качество и ниски цени.
Фирмата навлезе и на пазара на таблети с модела си MiPad. А сега, представи и второто поколение таблети - Xiaomi MiPad 2.

Започвам с най-значимото - Xiaomi MiPad 2 е убийствено бърз! Колеги в мрежата вече са публикували тестове - таблетът прави над 85 000 точки в популярния бенчмарк AnTuTu!
Изпълнителният директор на Xiaomi, Lei Jun обещава, че MiPad 2 ще осигури комфортна игра на игри от класа на Counterstrike: Global Offensive.

Като дизайн и качество на изработка, Xiaomi MiPad 2 е достоен конкурент на iPad Air 2. За разлика от първото поколение, сега корпусът на таблета е много тънък - само 6.95 мм и е изцяло от метал, като теглото му е много комфортно - 322 грама.
Дисплеят е с диагонал 7.9 инча и резолюция 2048 х 1536 пискела.
Хардуерната платформа на MiPad 2 е базирана на последното поколение Cherry Trail мобилни процесори на Intel.
Мощният 4-ядрен Intel Atom X5-Z8500 процесор е комбиниран с 12-ядрен Intel HD Gen8 видеоускорител, 2GB RAM и 16 или 64GB вградена флаш памет.
Двете камери са с добри за подобен род устройства параметри - основната е с резолюция 8 мегапиксела, а предната е 5-мегапикселова.
Захранването на таблета е подсигурено от батерия с голям капацитет - 6190 mAh.

Xiaomi MiPad 2 thin

Какви са възможностите за комуникация и свързване на периферия при Xiaomi MiPad 2?
Таблетът има вградени Bluetooth 4.1 и WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac модули. Наличен е и USB Type-C порт, както и множество сензори - Hall Sensor, Gravity Sensor, Ambient Light Sensor, Proximity Sensor, Gesture Sensor, E-compass.

Xiaomi MiPad 2 вече е наличен за предварителни заявки на промоционални цени, които ще са активни до 20 декември. След тази дата, таблетът влиза в търговската мрежа и ще бъде разпращан до тези, които са го закупили предварително.
Много важно е да се ориентирате какви са различните модели Xiaomi MiPad 2, които можете да закупите:
• Xiaomi MiPad 2 с 16GB RAM и Android 5.1 / MIUI - сребърен или златен на цена $193.79
• Xiaomi MiPad 2 с 64GB RAM и Android 5.1 / MIUI - сребърен или златен на цена $247.79
• Xiaomi MiPad 2 с 64GB RAM и Windows 10 - сребърен или шампанско на цена $247.79

Xiaomi MiPad 2 back panel

Xiaomi MiPad 2 е страхотен. Въпреки, че това е едва втория таблет на компанията, подобренията го изстрелват сред най-интересните предложения на пазара. Той е невероятно бърз, има отличен екран с ултрависока резолюция, качествен метален корпус и голяма батерия.
Въпреки това, има и детайли, които не ми допадат особено:
• Основният - Xiaomi MiPad 2 не е Dual OS таблет. Трябва да избирате предварително каква версия искате - Android или Windows 10 и губите удобството да се възползвате едновременно от предимствата на другата операционна система;
• Дисплеят на таблета е много качествен, но за Windows 10 би било добре да е по-голям;
• Не е наличен слот за допълнителна microSD карта.
Веднага се сещам за няколко модела на Teclast, които предлагат повече.
Например, извънземният Teclast X16 Pro. Същата хардуерна платформа, но с множество предимства - 4, вместо 2GB RAM, 11.6-инчов екран, вместо 7.9, по-голяма батерия, слот за microSD карта и 2 операционни системи - и Windows 10, и Android. Да, този таблет е по-скъп с 30-ина долара, но определено е по-добър.
Друг модел - Teclast X98 Pro - отново, същият процесор и видеоускорител, но с повече памет, по-голяма батерия, по-добър 9.7-инчов екран и пак - 2 операционни системи. И това, на цена по-ниска с около $20.
Така че, Xiaomi MiPad 2 е добър избор, ако сте фенове на марката няма да сбъркате. Но има и по-добри, при таблетите Xiaomi има още какво да подобрява като функционалност и ценово позициониране...

Xiaomi MiPad 2 game


 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+