Новите тенденции при електронните цигари

Автор: ,
Новите тенденции при електронните цигари

Тези, които следят отдавна SetCombG.com знаят добре, че аз съм един от първите активни пушачи на електронни цигари в България.
Започнах преди много години, после спирах, почвах, спирах...

Фактите са, че до началото на май 2016 г. опитът ми с електронни цигари беше силно негативен - пушех понякога, но не ми помогнаха да спра конвенционалните.
Единствено, полза може да се намери при посещение на заведения през зимата - при наложените забрани за пушене по кафенета и ресторанти, е-цигарите се превърнаха в една приятна алтернатива.

Истински пробив постигнах в началото на май, тази година

Обзаведох се с нов хардуер и воала - оттогава не съм палил аналогова цигара. Вече повече от 2 месеца.
И учудващо - без никакви трудности. Оказа се, че технологиите са се развили до ниво, което прави за мен пушенето на електронна цигара по-приятно и напълно задоволяващо.

Пиша това за да споделя опита си - ако сте се опитвали да спрете цигарите с помощта на електронни и не сте успели, съветвам ви да не се отказвате и да пробвате отново.

Какви са разликите, които ми помогнаха да не пуша вече два месеца?

1. Вече има сериозни модове, използващи мощни батерии, които позволяват да подавате много ватове към изпарителя и по този начин осигуряват по-силен удар в гърлото и повече дим.

2. На пазара се появиха готови субатомни изпарители. Разликата между електронна цигара с изпарител със съпротивление под един ом и такава с конвенционален над 1 ом е огромна. Ниското съпротивление, комбинирано с високи ватове е истинска наслада, която замества напълно удоволствието от стандартното пушене. Подобни изпарители имаше и преди, но не бяха подходящи за мързели като мен - изискваха сръчност в ръцете, време и ръчно навиване на реотани.
А сега - предлагат се готови и капсуловани.
Ще споделя с какъв хардуер се обзаведох - може да има и по-добър, но като цяло, всичко което си закупих е от висок клас и осигурява необходимия комфорт при вайпването.
С една забележка - закупих си хардуера от търговци в България и сумата, с която се разделих набъбна над 300 лева.
Абсолютно излишен разход, при наличието на чудесен онлайн магазин като FastTech, който предлага всичко, което се предлага и на нашия пазар на много по-ниски цени...

Кратко уточнение за начинаещите

Какви компоненти трябва да притежавате за да сте подготвен пушач на електронни цигари:
1. Мод - това е корпус с батерии и електронно управление, служещ за захранване на изпарителя.
2. Изпарител - това е цилиндърче, в което сипвате течността за пушене, в което има вградена сменяема глава / реотан, която се нагрява и изпарява течността
3. Сменяеми глави / реотани - Coils
4. Течности, аромати за изпаряване и батерии

И така - каква беше печелившата комбинация за мен:

Joyetech Cuboid 150W TC VW APV Box Mod

1. Мод: Joyetech Cuboid 150W TC VW APV Box Mod - цена: $38.7
Страхотен мод, работещ с 2 х 18650 батерии, подаващ до 200 вата. Всичко, от което се нуждаете!
Недостатъци - обемен, тежък, некачествен метал на корпуса, започва да се изтрива и погрознява след няколко седмици интензивна употреба.

Ако прецените, че Cuboid е прекалено тежък и неудобен за вас, то можете да се ориентирате към:

Joyetech eVic VTwo Mini 75W TC VW APV Box Mod

Joyetech eVic VTwo Mini 75W TC VW APV Box Mod, цена $34.4 - най-новата версия на по-малкия брат. Предлага всичко, което и Cuboid, но работи с една батерия. Много по-компактен е, а като имате предвид, че един 18650 акумулатор трябва да ви осигури необходимия ток за цял ден пушене, може би е по-добрия избор.

KangerTech Toptank Mini Sub Ohm Tank Clearomizer

2. Изпарител: KangerTech Toptank Mini Sub Ohm Tank Clearomizer - цена $23.04
Уникално добър изпарител от лидера в бранша, използващ широко разпространени и лесно достъпни глави със съпротивление под 1 ом. Много лесно обслужваем - пълни се с течност отгоре, новите глави / реотани се сменят за секунди.

Authentic KangerTech SUBTANK Vertical OCC Coil Heads (5-Pack)

3. Резервни глави за KangerTech Toptank Mini:
Authentic KangerTech SUBTANK Vertical OCC Coil Heads (5-Pack) - цена $8.64.
Това са 5 резервни реотана за изпарителя. Обикновено, аз сменям главата на около 2 седмици. Обърнете внимание, че това са оригинални резервни глави на Kanger. Ще намерите и значително по-евтини заместители, но от опита ми бих ви посъветвал да ги избягвате - и оригиналните са достатъчно евтини...

4. Вече имате необходимия хардуер. Остава да се обзаведете с течности, аромати, които ви допадат и 18650 батерии. Това са консумативи, които ви съветвам да си купите от магазин в България - Гигадринкс, Пушком, ХардуерБГ, има достатъчно търговци, които ги предлагат.
Да, цените при българските търговци са по-високи, но конкретно за тези компоненти ще си създадете главоболия ако ги поръчвате от чужбина. Така че - модове, изпарители, резервни глави от чужбина, течности, аромати и батерии - от България, това е за мен правилната комбинация.

Ами... това е, вече сте готови вайпъри :)
Експериментирайте с много аромати. Аз лично в последно време не долюбвам тютюневите и карам на плодови - тропик, ягода, синя слива и др. А днес пък направо прекалих - пафкам пица, докато пиша това :)
Споделете вашият опит с електронните цигари в темата във форума ни - Електронната цигара - спасение за финансите и белите дробове на страстния пушач?

 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+