Грижа за околната среда с фреон R-32

Автор: ,
Грижа за околната среда с фреон R-32

Бурното развитие на фреоните през последните години е свързано основно с проблемите с околната среда и опитите за решаването им.
Използваните в повечето климатици фреони бяха набедени за главни виновници за образуването на озонови дупки. Последната иновация на климатичния гигант и лидер на пазара Daikin е фреонът R-32.
В сравнение с масово използвания R-410A, R-32 намалява вредното въздействие върху околната среда с 68% и осигурява по-висока ефективност на климатика.

Дифлуорометанът, или т.н. R-32, е хладилен агент, използван дълги години като компонент на сместа за фреон R-410А, която се състой от 50% R-32 и 50% R-125.
Daikin е първата компания, която осъзнава предимствата на чистия R-32 пред използването му като компонент от смес. В сравнение с използвания досега хладилен агент R-410A, потенциалът за глобално затопляне (GWP) на R-32 е само една трета (GWP е 675 за R-32, а за R-410A – 2087,5), като той дава възможност за по-малък обем на хладилния агент и висока енергийна ефективност.
Добре климатизираната къща върви ръка за ръка с добре поддържаната.
Home cleaning от висок клас.
Като единичен компонент без примеси, R-32 е по-лесен за рециклиране и повторна употреба, което го превръща в още по-щадящо околната среда вещество. Възможността на фреон R-32 да се зарежда както в газообразно, така и в течно състояние и подобното му на R-410 работно налягане го прави изключително лесен за боравене по време на монтаж.
Освен това няма нужда да се притеснявате за проблеми като фракциониране или температурен хистерезис, понеже R-32 не е смес от хладилни агенти. R-32 допринася за целите на ЕС, разписани в регламента за флуорираните парникови газове, като същевременно е енергийно ефективен, безопасен и на достъпна цена.

Freon R 32

Хладилен агент R-32 спада към категорията на труднозапалимите хладилни агенти, което прави безопасно използването му в повечето приложения за климатици и термопомпи.
Обикновените искри, предизвикани от релета или превключватели в домакинските уреди, както и статичното електричество нямат нужната енергия, за да запалят R-32. Освен това хладилен агент R-32 е нискотоксичен и спада към същата класификация за ниска токсичност като R-410A.
Благодарение на високите показатели за енергийна ефективност на фреон R-32 и неговата екологосъобразност, той безспорно ще измести широкоразпространения R-410A.

През 2012г. Daikin пусна на пазара първите, към настоящия момент вече световноизвестни,климатици с хладилен агент R-32.
На челна позиция сред тях се нарежда хиперинверторният климатик Ururu Sarara.
С енергиен клас A+++ в категорията за енергийна ефективност Ururu Sarara е сред най-ефективните климатици в своя клас.
Daikin Ururu Sarara е първата в света климатична система, съчетаваща охлаждане, отопление, пречистване на въздуха, вентилация, овлажняване и премахване на влажността.
Серията Ururu Sarara предлага решение за съвършен комфорт с изключително ниско въздействие върху околната среда и минимално потребление на енергия.

Freon R 32 Bittel

Серията Ururu Sarara на Daikin, както и разнообразна гама от климатични системи можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg.
Онлайн платформата klimaticite.bg предоставя детайлна информация за всеки един продукт, придружена от подробно описание на техническите параметри, снимков и видео материал, инструкции за експлоатация и актуална информация за складовите наличности.

Платформата klimaticite.bg е резултат от съвместните усилия, желание и опит на екипа на компания Биттел.
Мисията на Биттел е да подобри и улесни ежедневието на клиентите благодарение на иновативните решения, които предлага в сферата на телекомуникациите, климатизацията и обзавеждането за дома и офиса.
Биттел е официален вносител за България на Daikin, Toshiba и Nippon.
Адрес: Пловдив, Тракия - Индустриална Зона, ул. Нестор Абаджиев 13
тел: 032 270 024; GSM: 0897 806 008
E-mail: office@bittel-bg.com; www.bittel.bg
Работно време:
Понеделник - Петък: от 09:00 до 17:30 часа; Събота и Неделя: почивни дни
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+