Ревю на таблет Prestigio MultiPad PMP7070C - част 3


таблет Prestigio MultiPad PMP7070C Автор: ,

Интерфейс

За разлика от Samsung Galaxy Tab, Prestigio таблетът няма особени модификации по интерфейса. Няколко допълнителни widget-а, двустепенно меню и като цяло уголемен интерфейс на Android 2.2 от смартфон.
За сметка на това, Prestigio са се постарали да предложат богат набор от 20 допълнителни, преинсталирани приложения, което ще ви спести много време в ровене и сваляне. Де факто, таблетът идва напълно функционален за най-разнообразни дейности. Ето и част от по-интересните приложения, които са инсталирани - Видео плеър, Twitter, eBuddy за връзка с различни онлайн месенджъри, приложение за стокови пазари, Office Suite, с помощта на който можете да отваряте Microsoft Office документи без да ги конвертирате, Osmand - алтернатива на Google Maps, FBreader за четене на електронни книги, конвертор на валути, онлайн ресурсът за Android приложения Apps Lib, Flash плеър, игри, специален Prestigio widget, изобразяващ времето, новини от Prestigio, часът и датата, както и много други.
Интерфейсът е достатъчно добър, а и липсата на модификации е предпоставка за по-бързо излизане на ъпдейти към следващи версии на Android. Добре е, че Prestigio MultiPad PMP7070C е идентичен като хардуер с таблета Archos 70 intenet tablet. Което означава с голяма доза вероятност, че ако излезе ъпдейт за таблета на Archos, то би следвало той да стане и за Престижиото.
Единственото по-сериозно недоволство буди факта, че този таблет не е с инсталиран Android Market и стандартните Google приложения. За сметка на тях, Archos са качили своята програма AppsLib.
В момента тя дава достъп до над 10000 приложения, но ако те са ви недостатъчни и искате да ползвате някой добре познат софтуер като Google Maps например - не се притеснявайте. Умни люде в хубави форуми са измислили лесен начин да "хакнете" вашия Prestigio таблет и да получите достъп до официалния Android Market. Процедурата е лесна и кратка, ще ви отнеме 10-15 минути, така че липсата на преинсталирани Гугъл приложения и Market не може да бъде смятана за основателен минус. С малко желание всичко се настройва така, както желаете...
В интерес на истината, срещнах трудности с локализацията на таблета и настройката на интерфейса на кирилица, но е много вероятно това да е възможно, а да не съм отделил достатъчно време за проучване. По отношение на въвеждането на кирилица от виртуална клавиатура всичко е наред.



Мултимедия

Не мога да не споделя отличните впечатления, които оставя таблетът по отношение на поддръжката на кодеци. AVI, MP4, MKV, MOV, WMV, MPG, PS, TS, VOB, FLV, всичко за което се сетите се поддържа от машинката. Гледането на видео е удоволствие на MultiPad 7070C. Мощният процесор на 1GHz и допълнителният гарфичен ускорител 3D OpenGL ES 2.0 позволяват гладкото възпроизвеждане на 720p видео. Mini HDMI изходът ви дава възможност да гледате филм не на малкия екран на таблета, а направо на телевизора. За съжаление, аз лично не успях да изпробвам този гъдел поради липса на необходимия кабел за връзка между устройствата, но предполагам, че всичко ще работи както трябва.
таблет Prestigio MultiPad PMP7070C
 

Интернет

Вграденият браузер изобразява коректно страниците и възпроизвежда Flash, но липсата на табове ме накара веднага да изтегля любимия ми Dolphin HD. Както и очаквах - всичко работи както трябва. Страниците се оразмеряват добре до ниската резолюция на екрана, флаш файловете се визуализират коректно. Въпреки, че Prestigio MultiPad PMP7070C е със същия процесор като Samsung Galaxy Tab, явно по-добрият видеоускорител на Таб-а оказва своето влияние. При тежки страници с множество флаш анимации, 7070C се задъхва и започва да насича, зуумът също не е особено плавен, но като цяло мога да кажа, че ровенето в интернет е на задоволително ниво при бюджетната машина. Като чиста изчислителна сила, Multipad е с около 30% по-бавен от Самсунг Таб - 10MFLOPS срещу 14 за безспорния лидер. Но все пак, спомнете си за разликата в цените - губите 30% от бързодействието, но спестявате 500лв...
Таблетът идва с преинсталирани приложения за различни комуникатори в реално време, електронна поща и социални мрежи. Както може да се очаква, всичко работи отлично, както на всеки друг таблет с Google Android 2.2 операционна система.


Заключение

Когато говорим за Prestigio MultiPad PMP7070C се съсредоточаваме предимно върху цената. Достатъчно скъп е за да предложи модерен хардуер, добра и актуална операционна система, чудесна батерия и все пак е два пъти по-евтин от върха на сладоледа при Android таблетите досега - Samsung Galaxy Tab.
Съветвам ви да обърнете внимание и на гаранцията - вносителят е една от най-сериозните фирми на нашия пазар, което ви гарантира 2 години безпроблемна поддръжка. Довод, който добавя още тежест към добрите впечатления от таблета.
Разбира се, има проблеми, които мнозина от вас няма да преглътнат - липса на 3G модул, липса на GPS, евтин вид и материали, но фактът си е факт - Недостатъци дал господ, но за тази цена няма равен.

Очаквам вашите коментари и допълнения в темата за Prestigio MultiPad 7070C във форума ни.
 
таблет Prestigio MultiPad PMP7070C
 

НАЗАД към

Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+