Counter-Strike
1 от 5


COUNTER-STRIKE

автор: Даниел Мюлер

Общ преглед

Counter-Strike не е самостоятелна игра, а е модификация (MOD) за Half Life. MOD-овете по принцип представляват типове игри. Те използват графичния енджин на оргиналната игра и добавят нови правила към играта. Модификациите могат да съдържат собствени текстури, оръжия, скинове за оръжия, за играчи, противници и други. Това обикновено променя значително базовата игра и може да промени тотално геймплейя. За да играете Counter-Strike ще ви трябва инсталиран Half Life (за версия 1.0 на CS е желателно наличието на HL ъпдейтнат до версия 1104, за да се избегнат многото бъгове).

Идеята за Counter-Strike се ражда в главите на Gooseman и Cliffe още през март 1999 година. Още с излизането на първите бета версии се забелязва голям интерес. Днес, чрез финалната си версия (1.0) CS излязла вече от стадии на разработка и е истински хит. CS е триизмерен екшън тип FPS (First Person Shooter). Това което обаче различава този MOD от множеството други такива игри е добре структурирания геймплей. Безмисленото влизане в битка характерно за игри, като Quake и Unreal тук не е приложимо. Играта се играе на отбори, като те са разделени на терористи и контра-терористи (отряд специални полицейски части). В зависимост на картата, на която играете ще имате различна мисия или цел в играта. В Counter-Strike има общо четири типа игри. Това са:

Спасяване на заложници - При тези карти терористите са взели заложници и задачата на контра-терористите е да ги освободят. Играта свършва при успешно изпълнена мисия или при отстраняването на всички терористи. Естествено, ако терористите се справят с противниците си те печелят. Печелят и когато опазят заложниците определено време.

Бомба/Обезвреждане на бомба - При този тип карти инициативата взимат терористите. Те имат за задача да поставят бомба в базата на контра-терористите. Задачата пък на контра-терористите е да опазят базата си или в краен случай да обезвредят поставената бомба. Този път контра-терористите не са притискани от времето и при изтичането му те печелят. При смърт на всички членове на един от двата отбора другия тим печели дори да не е изпълнена мисията.

Атентат - Тези карти се срещат по-рядко. При тях известен брой VIP личности трябва да бъдат ескортирани от контра-терористите успешно до определено място.

Бягство - Също рядко срещан тип карти. При тях терористите трябва да избягат от контра-терористите. Това бягство означава да достигнат определено място на картата без да загинат.


38К
22К
Освен снайпера си имам и Dual Berettas за близък бой
Тичайте по-бързо с ножа, но дръжте "primary weapon" в готовност


Играта е изключително реалистична и може би това е едно от качествата й, които я правят толкова популярна. За ралика от Quake и Unreal Tournament тя е близка до истинския живот. Играчите могат да понесат само няколко улучвания с куршум (в зависимост от оръжието и наличието на предпазна жилетка) преди да умрат. Освен това живота ви е наистина ценен, защото когато загинете не се прераждате, както в други 3D екшъни, а трябва да изчакате края на играта, като страничен наблюдател. Като такъв можете да наблюдавате развитието на играта от името на който и да е друг жив участник в играта дори и на противников играч (ако опцията не е забранена в настройките на играта). Когато сте страничен наблюдател може да давате полезни съвети на вашите живи съотборници за местонахождението на противника или да наблюдавате начина на игра на по-добри играчи и да се учите от тях. Това чакане е неприятно само при наличието на много играчи. При такива ситуации трябва понякога да чакате по 3-4 минути, но това ще ви стимулира да играете по-добре и да не ви убиват още в началото.


навигация
предишна страница 1 2 3 4 5 следваща страница