Ревю на таблет Samsung Galaxy Tab - част 5


Samsung Galaxy Tab Автор: ,

Обобщение и заключение

След 4-дневно интензивно ползване мога да кажа, че това е дълго чаканото от мен устройство.
Малко, но с достатъчно голям екран за комфортно ползване и прилична резолюция, осигуряваща необходимите ми 1024 пиксела ширина на екрана.
Леко, но с батерия, която може да ми осигури 10-ина часа работа със средно натоварване.
Налице са всички необходими комуникации - 3G, WiFi, GPS, Bluetooth, че даже и стандартен GSM!
Достатъчно функционална операционна система, задоволяваща базовите ми работни изисквания и задоволяваща напълно нуждите за свободното време. 1080p филми... не че ще тръгна да свалям, но те вървят по-добре, отколкото на настолния ми двуядрен AMD. Голям човек е оптимизацията, особено ако е направена както трябва и на правилното място...


От Samsung са обявили и интересни аксесоари, които допълват функционалността на таблета. На първо място - докинг станция с HDMI изход, която ще превърне Galaxy Tab в перфектен мултимедиен център и пълноценно устройство за домашно кино и музика. Интересна е и външната клавиатура, както и хитро измислен калъф, който служи и за стойка на таблета.
Убеден съм, че Samsung Galaxy Tab далеч не е перфектното устройство. Следващата година ще се появят устройства с по-добри екрани - Amoled например. Ще се появят и с по-добра операционна система, макар да се надявам и моят Galaxy Tab да бъде ъпгрейднат до нея.
Но смея да твърдя, че за моите нужди към момента това е най-доброто решение, задоволяващо ме напълно. Единственият пряк конкурент iPad основно ме отблъсна със затворената си операционна система. Големината му също не е това, което търся. Да не говорим за липсата на GPS, слот за допълнителна памет, телефония, а и 3G в евтиния модел.
Всеки има право на избор - моя поставя еднозначно Samsung Galaxy Pad над iPad.
2-3 думи за цената... Таблетът се предлага за 1299лв. В началото коментарите бяха, че цената е безумно завишена. Аз също се изказах в този дух. Но нека да помислим реално - колко струва Samsung Galaxy S - около 1100лв. Колко струва Dell Streak? Около 1100лв. Колко струва iPhone4? Около 1500лв. Колко струва iPad с 32GB памет и 3G ( това са параметрите, с които получавате Galaxy Tab и е редно да бъде сравняван с тази модификация на iPad ) - 1750лв. Е... какво нередно виждате в цената на Samsung Galaxy Tab? Прекрасно устройство с големи възможности на съответната цена.
Да, има уж подобни устройства по стотина долара - наистина, вярвате ли, че имат каквото и да е общо с разглеждания таблет...


Така че, това е положението приятели - ако искате многофункционално устройство, с отличен екран, всевъзможни комуникационни възможности, без сериозни бъгове - ориентирайте се към Samsung Galaxy Tab или Apple iPad. Конкуренцията е далеч назад.
Очаквам вашите коментари и допълнения в темата за Samsung Galaxy Tab във форума ни.

НАЗАД към

Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+