Чехия забрани Street View услугата на Google...

г. 07:45 ч.
Чехия забрани Street View услугата на Google...

С обяснението, че услугата Street View нарушава неприкосновеността на личния живот на нейните граждани Чехия забрани въвеждането й...
Говорителят на чешката служба за защита на личните данни Хана Степанкова обясни, че при събирането на информацията, необходима за услугата, компанията е използвала технология, която нарушава правото на гражданите на личен живот.
Street View е услуга в Google Maps, която предлага на посетителите панорамни снимки от хиляди градове по света. Снимките за системата се правят с помощта на специални автомобили с монтирани камери, които преминават по улиците. Камерите в Чехия са били поставени твърде високо - на височина от близо три метра и са направили снимки "зад оградите", или вътре в домовете на местните жители.
Аз лично ползвам Street View за всяка дестинация, за която това е възможно и досега не съм виждал повод за забраната й - всички регистрационни номера на автомобили са замазани и не се четат, всички лица също са направени неразпознаваеми. Услугата е безкрайно удобна и едва ли не задължителна за опознаването на дестинацията преди физическото посещение.

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+