Защо да изберем подово тяло на Daikin за отопление?

Автор: ,
Защо да изберем подово тяло на Daikin за отопление?

Зимата идва все по-близо и остава малко време да мислим за отоплението. Дали имаме решение, дали е най-доброто за нас. Каква ще ни е сметката за електроенергия. Дали отоплението, което имаме ни осигурява желания комфорт и здравословен климат?

Ако и вие си задавате тези въпроси заслужава си да обмислите отопление с подовите тела на Daikin.

В природата съществува физичен закон, че топлият въздух естествено се издига нагоре, а студеният пада на долу. А подовите тела на Daikin издухват топлия въздух близо до пода и създават отличен конвекционен ефект.
По този начин температурата се разпределя равномерно в цялата стая и можете да забравите усещането за студени крака.

Освен това подовите тела са лесни за монтаж в помещения, където пространството е ограничено тъй като са са по-компактни от нискотемпературните радиатори.

Предимства на Подовите тела Daikin

Енергийна ефективност

Спестяването на енергия е добро не само за планетата, но също и за вашия бюджет. Подовите тела на Daikin са оптимизирани да предлагат възможно най-високата ефективност през цялата година, независимо дали отопляват или охлаждат.
Функциите като сензор за присъствие, който следи дали има хора в помещението и седмичния таймер допринасят за постигане на максимална енергийна ефективност.

Перфектен комфорт

Ако смятате, че в стаята ви е твърде горещо или твърде студено, можете да я охладите или затоплите бързо, като изберете режим на висока мощност.
След 20 минути климатикът се връща към предварително зададения режим.

Чист въздух

Деодориращият филтър от титаниев апатит за миризми на Daikin премахва частиците прах във въздуха и разгражда миризмите, например от тютюн и домашни любимци.
Той също улавя и разгражда вредни органични химически вещества като бактерии, вируси и алергени.

Подовите тела имат функция на термопомпа въздух-въздух

Термопомпите извличат латентна топлина от външния въздух, дори в студено време. Те използват компресор с електрическо задвижване и са изключително ефективни при отопление на апартамент или къща.
С климатик на Daikin, 80% от енергията, използвана за отопление на дома, идва от външния въздух, който е безплатен и безкрайно възобновяем ресурс!

Daikin heat pump

Да се запознаем с два от моделите подови климатици от Daikin

Подово тяло FVXM-F

Daikin FVXM-F

На пазара от есента на 2017, подовото тяло FVXM-F използва най-съвременната технология Bluevolution – екологичния хладилен агент R-32, въведен от Daikin.
Изборът на продукт с съвременната технология Bluevolution води директно до по-ниско потребление на енергия, благодарение на високата му енергийна ефективност и намалява въздействието върху околната среда.
Освен това работи почти безшумно - ниво на шум до 23 dBA.

Ниската височина (620 mm) на FVXM-F позволява тялото лесно и бързо да се монтира под прозорец.
Daikin Online Controler

Приложението за управление Online Controller на Daikin, позволява не само да контролирате климатика, но и да следите консумацията на енергия през вашия телефон или таблет. Така ще знаете каква сметка да очаквате в края на месеца.

Nexurа – Дизайнерско тяло с панел за лъчисто отопление

Daikin Nexura

Стилното подово тяло на Nexura притежава панел за лъчисто отопление, който излъчва приятна топлина при много ниско ниво на шум.
Алуминиевата част на предния панел на вътрешното тяло Nexura може да отоплява точно както обикновен радиатор. Така създава допълнителен комфорт в студените зимни дни.

Nexura е толкова тих, че почти няма да забележите присъствието му, тъй като системата за автоматично завъртане на жалузите разпределя въздуха равномерно в стаята. Нивото на шум достига едва 22 dB(A) в режим на охлаждане и 19 dB(A) в режим на лъчисто отопление.
За сравнение, естественото ниво на шума в едно тихо помещение е средно 40 dB(A). Затова климатикът Nexura е идеален за инсталация в спални помещения. Външното тяло също работи тихо и не безпокои съседите.
Daikin Nexura installation
Може да се монтира до стена или в ниша, а малката му височина позволява монтиране на тялото под прозореца. Можете да избирате и дали да се монтира директно на стената или на крачета на пода.
Климатиците на Daikin са подходящи за всяко помещение, независимо дали е дневна, спалня или детска стая.
Независимо дали ремонтирате съществуващо жилище или изграждате нов дом, климатиците на Daikin са логично решение за вашите потребности от отопление и охлаждане.

Научете повече за различните модели климатици на Daikin и свалете брошури и технически характеристики на www.daikin.bg/airconditioners.
Още статии и ревюта за климатици в SetCombG.com >>
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Review Feed
Google+
Google+