Изтече ли времето на нетбуците?

г. 07:48 ч.

Всички станахме свидетели на бума на малките, евтини преносими компютърчета през последните години. Независимо от слабите им показатели, те се наложиха на пазара заради ниската си цена, дългото време на автономна работа с едно зареждане и малките им размери, които ги правят удобни за пренасяне.
Но идва времето на таблетите, които притежават всички добри характеристики на нетбука, като изключим може би ниската цена... Дали това е предвестник на края им? Според Scott Lin, президент на тайванския офис на Acer - НЕ. В интервю, Лин сподели, че новите Intel Atom процесори за създадени точно за нетбуци, те ще съумеят да подобрят чуствително съотношението цена/производителност. Което ще помогне за запазване на пазарния дял от около 20% от всички продажби на лаптопи.
Аз лично не съм съгласен с тази прогноза... Не виждам начин нетбуците да запазят процентите пазарен дял и през следващата година, когато на пазара ще се намеси и новия фактор - таблети. Но е напълно разбираем оптимизма в думите на г-н Лин - все пак, малките компютърчета са приоритет предимно на Acer и Asus и носят големи печалби именно на тези две компании, докато големите HP и Dell не обръщат особено внимание на сегмента... Нормално е да защитаваш бизнеса, в който компанията ти е на лидерски позиции.

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed