Gaikai ще предостави нова технология за игри през декември...

г. 08:19 ч.

Добре дошли в бъдещето...
Gaikai е напредничева идея за онлайн стрийм на компютърни игри, създадена от Дейвид Пери. Това е поредния "облачен" проект - технология, която е бъдещето на компютрите.
Какво означава всъщност "облачна технология"? Идеята е конкретното приложение да се изпълнява на отдалечен сървър, а вие да получавате само необходимия ви краен резултат. Развитието на подобни технологии ще обезмисли скъпите и мощни персонални компютри и ще даде път на евтини терминали.
В случая с Gaikai, целият тежък 3D рендеринг ще се извършва на отдалечения сървър, а на вас ви трябва единствено слаба, старичка машина с инсталиран плъгин - Java, Adobe Flash или Silverlight за да можете да играете с приличен FPS модерни игри хитове като Call of Duty 4: Modern Warfare или World of Warcraft.
Екипът на Gaikai е приключил с техническата подготовка на проекта и се подготвя за официалния старт. От компанията твърдят, че услугите им ще могат да бъдат изполозвани от всеки нетбук, а защо не дори и от смартфон. Най-големият проблем пред Gaikai в момента не е технически, а липсата на развит пазар за подобни услуги. Можете да видите демо, както и да научите повече за Gaikai облачната технология на този линк.

Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+