Най-богатият спортист в света

г. 13:30 ч.
Най-богатият спортист в света

В съвременния свят все повече хора обръщат внимание на големите пари, заработвани от елитни спортисти и изпитват вътрешни терзания, че видиш ли, това е нещо нередно. Приказките, че професионалния спорт датира от 20-ти век и преди това хората са спортували за удоволствие и здраве са напълно безпочвени.
Да видим кой е най-богатия спортист:
Не, не е Тайгър Уудс, а Гай Апулей Диокъл / Gaius Appuleius Diocles. Та... Гай е водач на колесница - римски колесничар от 2-ри век. Тоест, участвал е в един от няй-популярните спортове за времето си - надбягванията с колесници. През кариерата си е спечелил над 35 милиона сестерции, което се равнява на около 15 милиарда долара. За сравнение, най-богатият съвременен спортист е Тайгър Уудс, който спечели 1 милиард през 2009 година... Мистър Гай е с португалски произход и се е съзтезавал основно на арената Циркус Максимус в Рим, която е събирала скромната публика от 250 000... Той е имал изключително дълга кариера - започнал е да се съзтезава на 18 години и е приключил чак на 42!
Добре е да се отблежи, че Гай Апулей Диокъл е заработил своите пари само с участие в състезания - не е печелил нито от реклама на стоки, нито от телевизионни права.

Изтчоник: The Star
                
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Времената се менят, кризи идват и отминават, но Бил Гейтс си е на върха

Времената се менят, кризи идват и отминават, но Бил Гейтс си е на върха
Милиардерите са станали по-богати през 2010, Bill Gates и Карлос Слим Хелу на върха...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed