Днес започва излъчването на сериала Игра на тронове по HBO

г. 14:40 ч.
Днес започва излъчването на сериала Игра на тронове по HBO

Фентъзи епосът Песен за огън и лед на Джордж Мартин е една от най-великите (и за съжаление недовършени фентъзи поредици). Всеки себеуважаващ се любител на фентъзито е чел и убеден съм обича поредицата. За радост на огоромната маса нечетящи, HBO са решили да вложат много пари в поредната си въртрешна продукция и да филмират невероятната поредица. Премиерният, първи епизод от Игра на Тронове ще се излъчи тази вечер в България - само един ден след премиерата в САЩ!
Ето кратка анотация на първата част от Песен за огън и лед, чието действие ще се опита да пресъздаде сериалът:
С шеметния си бяг от скована в жесток студ страна към земи на вечно лято и охолно безгрижие, „Игра на тронове“ е сказание за владетели и владетелки, воини и чародеи, наемни убийци и незаконородени претенденти за власт, появили се във времена на мрачни поличби. Тук странна войнствена орда се сражава с мечове, изковани от невиждан от човека метал, жестоко дивашко племе сее безумие сред хората, свиреп млад принц от кръвта на дракона разменя сестра си, за да си върне трона, едно дете се губи в сумрака между живота и смъртта и една решена на всичко жена предприема опасно пътуване, за да защити това, което й е скъпо. Сред заговори и коварства, трагедии и вероломство, победи и насилия, съюзници и врагове, съдбата на Старките виси на косъм и всяка от страните се бори за победа в най-смъртоносния конфликт: Играта на тронове.
Паралелно с премиерата на сериала, HBO е подготвила и игра за всички български фенове - в София, Бургас, Варна, Пловдив и Стара Загора, на неизвестни места са разположени гербовете на 7-те династии от книгата - намерете ги, снимайте ги и спечелете награди - тениска, месечен абобамент или голямата награда - Apple iPad 2.
Повече подробности за играта можете да намерите тук.
Ето и още един линк към официалната страница за България, която е доста богата на информация. Успех на всички търсещи и не забравяйте - довечера, в 22 часа да сте пред телевизорите!

Повече по темата можете да намерите във форума ни.
              
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Game of Thrones по епоса Песен за огън и лед на Джордж Р. Р. Мартин - 169 убийства в 4-ти сезон

Game of Thrones по епоса Песен за огън и лед на Джордж Р. Р. Мартин - 169 убийства в 4-ти сезон
В очакване на продължението - Да преброим убийствата в последния сезон на Игра на тронове...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+