Безплатна електронна книга по програмиране на български език

г. 12:39 ч.
Безплатна електронна книга по програмиране на български език

Винаги е хубаво, когато можеш да съобщиш за нова книга, която се разпространява безплатно, в електронен формат. За съжаление, това се случва рядко, но ето, че днес имаме повод да се зарадваме.
Книгата „Въведение в програмирането със C#” вече може да бъде намерена онлайн, като позволява безплатно четене и сваляне на съдържанието. Книгата предоставя най-фундаменталните познания, необходими за всеки един бъдещ разработчик на софтуер, независимо от избора му на език за програмиране.
„Въведение в програмирането със C#“ е предназначена най-вече за начинаещи програмисти, които тепърва стартират своето развитие и имат малко или никакъв опит с информационните технологии. Тя е написана на достъпен език, с множество примери и пояснения, които позволяват на всеки желаещ да се развива в сферата на компютърното програмиране, независимо от досегашния му опит и образование.
Главната цел на книгата е да научи читателите си как да мислят алгоритмично – качество, необходимо на всеки един разработчик на софтуер, както и да служи като основа, върху която те да градят своите технологични знания и умения. Книгата е подходяща и за настоящи разработчици на софтуер, които могат да почерпят опит и идеи и да попълнят своите пропуски.
Учебното съдържание е разработено от авторски колектив под ръководството на Светлин Наков и Веселин Колев. Книгата предлага солидни софтуерни теоретични знания и практически съвети, изложени последователно и с постепенно нарастваща сложност. Част от темите, детайлно разгледани в книгата са дефиниране и използване на променливи, цикли, масиви, методи, рекурсия и по-сложни концепции като структури от данни, ООП, качествен програмен код и методология за решаване на задачи по програмиране.
Можете да изтеглите безплатно Въведение в програмирането със C# оттук.
За съжаление, книжката се предлага единствено в PDF формат, който както неколкократно сме обсъждали не е особено удобен за конвенционалните електронни книги с 6-инчов екран. Препоръчвам ви да четете книгата или на голям 9.7-инчов Amazon Kindle DX или направо на компютъра.
          
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Безплатен билет за GlobalTech Summit 2018

Безплатен билет за GlobalTech Summit 2018
GlobalTech Summit е международен технологичен форум, който обединява конференциите Java2Days, CodeMonsters, AI&Smart Tech, както и безплатните образователни инициативи FreeTech Trainig и Tech4Kids. GTS 2018 ще се проведе от 27 до 29 ноември в НДК, София...
 

Световен ден на книгата

Световен ден на книгата
Промоции на електронни четци в PCStore.bg по случай световния ден на книгата...
 

Китайските онлайн магазини отварят складове в Европа

Китайските онлайн магазини отварят складове в Европа
TinyDeal отваря склад в Германия за обслужване на европейски клиенти. Засега, предлаганите продукти са малко, но онлайн магазинът обещава по-богат избор...
 

Промоциите на онлайн магазините са глътка свеж въздух в нетърпимите летни жеги

Промоциите на онлайн магазините са глътка свеж въздух в нетърпимите летни жеги
Актуални промоции в Everbuying.net:
1. Шерни във Facebook и спечели смартфон
2. Промо оферти по марки
3. Flash sales на смартфони...
 

Допълнението Warlords of Draenor увеличи активните WoW играчи до над 10 милиона

Допълнението Warlords of Draenor увеличи активните WoW играчи до над 10 милиона
Blizzard обяви, че допълнението на WoW Warlords of Draenor е продадено в 3.3 милиона копия само за първите 24 часа от премиерата му....
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed