Перси пуска работни станции с новите Intel Core 3rd Generation процесори

г. 17:54 ч.

Както ви съобщих преди седмица, Intel пусна общо 13 нови четириядрени процесора Intel® Core i5 и Intel® Core i7 Ivy Bridge, предназначени основно за настолни компютри и работни станции. Процесорите Intel® Ivy Bridge използват т.нар. 3D транзистори (Tri-Gate). Новата архитектура позволява увеличаване на производителността и подобряване на енергийната ефективност при запазване на физическите размери на чипа. Производителността на новите 22-нанометрови транзистори Tri-Gate е по-висока с 37%, отколкото при планарната 32-нанометрова структура.
Ivy Bridge са и първите процесори на Intel с вградена поддръжка на USB 3.0, като също поддържат и новия Thunderbolt интерфейс за високоскоростно предаване на данни. Интегрираната графична подсистема е налична във варианти HD 2500 или HD 4000 и поддържа екрани с голяма резолюция. Графиката обезпечава средно ниво на детайлизация за съвременните игри.
Едновременно с официалното пускане на процесорите от семейството Ivy Bridge на Intel, ПЕРСИ пусна работни станции Persy STINGER, базирани на тези процесори. Работните станции, предлагани в момента от ПЕРСИ са две.
Първата е базирана на дънна платка Intel DH77EB iH77 и процесор i5-3570K. Дъното е базирано на iH77 чипсет, който поддържа до 32GB памет на 1600MHz, има наличен DisplayPort, поддържа RAID 0,1,5,10, Intel Rapid Start, два броя USB 3.0 (5Gb/s) порта, поддържа и PCI Express 3.0. Интересна новост е Intel Smart Response Technology, която ни позволява да свържем SSD (Solid State Disk) диск в системата и до го поставим в режим кеш на определен конвенционален твърд диск. Процесорът i5-3570K е базиран на 3-то поколение i5. Работи на честота от 3.4GHz като тя може да нарасне до 3.8GHz при използване на TurboBoost. За разлика от предшественика си Intel® Core i5-2500k, консумираната мощност (TDP) е свалена от 95 на 77 вата, като въпреки това новият процесор е по-бърз. Вградената видео карта е изцяло нов модел – Intel HD4000. Тя е по-производителна от предшественика си и е добавена поддръжка на DirectX 11, която досега липсваше. Честотата на графичния чип в процесора е 650MHz стандартно.
Втората работна станция е подобна с тази разлика, че процесорът е Intel® Core i7 3770 Ivy Bridge и дъното е с формат ATX. Основното предимство на i7 серията е наличието на Intel® Hyper-Threading технология. Традиционно Intel предоставя на потребителите възможността да получат много по-ефективни компютърни системи при направена еднаква инвестиция спрямо цените на предната генерация процесори и дънни платки.
              
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

SetCombG + Neterra + Persy - печеливша комбинация

SetCombG + Neterra + Persy - печеливша комбинация
Нов сървър и колокейшън за страницата и форума...
 

LG Tab Book 11 - таблет с Intel Core i5 и Android

LG Tab Book 11 - таблет с Intel Core i5 и Android
Интересно решение от LG - Intel хардуер и Android ОС се съчетават в таблета Tab Book 11...
 

Intel спира производството на процесорите Core i3-3210, i3-3225, Core i7-3720QM, i7-3820QM и i7-3920XM

Intel спира производството на процесорите Core i3-3210, i3-3225, Core i7-3720QM, i7-3820QM и i7-3920XM
Intel спира производството на 5 модела процесори...
 


Persy представи нови компютърни системи с Intel Haswell процесори

Persy представи нови компютърни системи с Intel Haswell процесори
Persy анонсира геймърска и офис машина с новите Intel Core 4-то поколение с кодово име Haswell процесори ...
 

Intel Haswell ще увеличи неколкократно графичната мощ на лаптопите с вградено видео

Intel Haswell ще увеличи неколкократно графичната мощ на лаптопите с вградено видео
4-та генерация Intel ще предостави 3D мощ в 15 вата и бум на ултрабук производителността...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+