Братушка изпързаля банка - подписа договор за неограничен безлихвен кредит

г. 09:19 ч.
Братушка изпързаля банка - подписа договор за неограничен безлихвен кредит

Дмитрий Аргаков от Воронеж - запомнете това име, обикновен потребител, който успя да прецака банка така, както всеки ден тя го прави с нас.
Не вярвам да има някой сред вас, който да не получава нервна криза, когато трябва да подписва договор с банка. Хилядите малки буквички, изпълващи страниците неминуемо те заробват и скриват редица неблагоприятни договорни отношения, за които горчиво съжаляваме през идните години.
Дмитрий получил по пощата поредно предложение за издаване на кредитна карта. Вместо да го изхвърли в кошчето, геният сканирал предложението и го модифицирал - предложил своите условия на банката, при които би се съгласил да използва услугите й.
Руснакът подписал модифицирания контракт и го изпратил в банката за парафиране. В новата версия пишело, че лихвата е 0%, без такси и без ограничение в размера на кредита. При това всеки път щом банката нарушава условията е задължена да изплаща глоба от 3 млн. рубли. А ако се откаже от контракта, тя трябва да изплати обезщетение от 6 млн. рубли :)
Чиновниците не обърнали внимание, че г-н Аргаков не се е съгласил с тяхните условия и е предложил своите, подписали от своя страна договора и изпратили на господина кредитната карта :)
Според адвоката на Аргаков, банката се е съгласила с предложените условия и трябва да ги спазва и да осигури неограничено кредитиране. Веднъж вече руският съд отсъди в полза на Аргаков, като прецени, че банката се е обвързала правно с договора за кредитната карта и той е валиден, ако клиентът заплати на банката такси в размер на 19 000 рубли.
В момента Аргаков съди банката за 24 млн. рубли, защото тя се опитва да прекрати едностранно договора. Банката пък съди братушката за измама.
Повече информация: 1, 2, 3, 4
Споделете какво мислите за прецедента в нашия форум
      
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed