В близките 12 месеца Microsoft щв има нов ръководител. Кой може да е той?

г. 11:00 ч.
В близките 12 месеца Microsoft щв има нов ръководител. Кой може да е той?

Преди няколко дни, сегашният изпълнителен директор на Microsoft Steve Ballmer обяви, че до една година ще напусне поста си. Балмър беше един от хората, които в началото омаловажиха влиянието на iPhone, но благодарение на многопрофилността на компанията, Microsoft успя да задържи добри позиции и не се срина като някои други компании. Дали времената, през които той беше ръководител на гиганта от Редмънд са били успешни... кой знае. Определено можеше да е и по-лошо, и по-добре.
А сега да насочим вниманието си към възможните приемници на Steve Ballmer, според Форбс, седем специалиста са с най-голеи шансове за бъдещ изпълнителен директор на Microsoft (сортиране по азбучен ред):
- J Allard - бивш водещ ръководен кадър на Microsoft, работил в компанията 15 години. Бил е технологичен директор на подразделението за устройства за развлечения. Един от водещите фактори в разработката на xBox, Zune, Kin. Не е на работа в Microsoft от 2010 година, когато напуска поради разногласия с Бил Гейтс и Стив Балмър.
- Julie Larson-Green - Работи вече 20 години в компанията. Добре запознате е с бизнеса, кариерата й се е развила плавно до най-високите стъпала и е логичен избор за бъдещ изпълнителен директор.
- Qi Lu - вицепрезидент в Microsoft, отговаря за развитието на програмни продукти като Office, SharePoint, Bing и други.
- Stephen Elop - бивш ръководител на Microsoft Office подразделението, името на когото стана популярно след като през 2010 година оглави финландците Nokia. Какво направи в Nokia? Затри Symbian и сключи договор за производство на смартфони с операционна система Windows Phone... Няма как да не е обичан в Майкрософт.
- Steven Sinofsky - Според неофициална информация, Синофски напуска Microsoft веднага след премиерата на Windows 8 поради личен конфликт със Стив Балмър.Това е човекът, отговорен в най-голяма степен за дизайна и оформлението на Win 8, което можете да възприемете както като положителен, така и като отрицателен аргумент в негова полза :)
- Todd Holmdahl - настоящ вицепрезидент на компанията. Оглавява подразделението за интерактивни развлечения. Под негово ръководство е създаден авангардния гейм контролер Kinect, ключов за Xbox платформата.
- Vic Gundotra - бивш ръководен кадър на Microsoft. В момента работи в конкурента Google и отговаря за развитието на социалната мрежа Google+.

Това засега са 7-мината с най-голям шанс да оглавят Microsoft след година. Не трябва да се пренебрегват и многото пшризиви към Бил Гейтс да се върне начело на гиганта...
Информация от: Forbes
        
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Microsoft и Смартфоните - ще го бъде ли?

Microsoft и Смартфоните - ще го бъде ли?
Microsoft погребва Lumia смартфоните, очакваме новите Surface Phone...
 

Microsfoft купува SwiftKey за $250 милиона?

Microsfoft купува SwiftKey за $250 милиона?
Мултиплатформената виртуална клавиатура SwiftKey става притежание на Microsoft срещу сумата от четвърт милиард долара...
 

Microsoft подготвя калъф с вграден E Ink екран за смартфони

Microsoft подготвя калъф с вграден E Ink екран за смартфони
Microsoft Surface Phone може да получи калъф с вграден втори, E Ink екран...
 

Microsoft Surface Book и игрите

Microsoft Surface Book и игрите
Какъв видеоускорител ще използва хибридния лаптоп Microsoft Surface Book - GM206 или GM107...
 

Таблетът Microsoft Surface Pro 4 излиза в края на октомври

Таблетът Microsoft Surface Pro 4 излиза в края на октомври
Microsoft Surface Pro 4 - таблет с Intel Skylake и 12.3-инчов дисплей на цени, започващи от $900...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed