IFA2013 - Официален анонс на умния часовник Samsung Galaxy Gear

г. 17:18 ч.
IFA2013 - Официален анонс на умния часовник Samsung Galaxy Gear

Дълго обсъжданият часовник на Samsung най-накрая се появи на белия свят.
Всички слухове за голям 2.5 или 3-инчов екран и 4-мегапикселова камера се оказаха кьорфишек.
Galaxy Gear е оборудван със Super Amoled екран, с диагонал 1.63 инча и разделителна способност 320х320 пиксела. За сметка на това изглежда учудващо елегантно, рамката около екрана е от метал, а каишката е гумена. Часовникът има 1.9 мегапиксела камера вградена в каишката, която може да снима 10-секундни видеоклипчета с разширение 1280х720 точки.
Джаджата е изцяло допълнение към смартфон - тя няма нито собствена вградена телефония, нито Wi-Fi, а само Bluetooth 4.0 модул. Интересното е, че единствената версия на Android, която към момента поддържа Bluetooth 4.0 е Android 4.3. Тоест, в момента, единствените 2 устройства, които могат да работят с Galaxy Gear са току що анонсираните фаблет (смартфон - таблет) Galaxy Note 3 и чистия таблет Note 10.1. Очаква се скоро и собствениците на Galaxy S4 да получат ъпдейт на операционната система, позволяващ им да работят с часовника.
При връзкка между съвместим смартфон и Samsung Galaxy Gear вие ще можете да използвате часовника за извършване на повиквания, отговор на повиквания, гласови записки, получаване на всички известия от смартфона на екрана на часовника. Интересна добавка е вградения крачкомер. Най-приятната изненада е поддръжката на допълнителни, специални приложения. Вече има 70 създадени такива като Evernote и Path за обмен на данни, RunKeeper и MyFitnessPal за фитнес, TripIt, Line, Vivino, eBay. Очаква се бум на много други допълнителни програми.
Samsung Galaxy Gear е оборудван с процесор на 800 MHz, 512 MB RAM и батерия с капацитет 315 mAh, която разочарова - според производителя осигурява работа само за едно денонощие! В часовника са вградени 2 микрофона (единият се използва за шумоподтискане), Bluetooth 4.0 модул, акселерометър, жироскоп и 4 GB вградена флаш памет.
Samsung Galaxy Gear ще се появи в магазините в над 140 държави на 25-ти септември, като цената му в САЩ е доста солена - $300. Традиционно, в Европа сигурно ще е от порядъка на 300 евро, немалко пари за една... играчка.

Очакваме вашите коментари за Samsung Galaxy Gear във форума ни.
Видеоанонс на Samsung Galaxy Gear:
      
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

SONY пуска OLED телевизори през 2017?

SONY пуска OLED телевизори през 2017?
LG Display ще продава 100 000 OLED дисплея на Sony...
 

Vphone S8 - най-малкият смартфон или просто грозен смарт часовник

Vphone S8 - най-малкият смартфон или просто грозен смарт часовник
Vphone S8 - китайски смарт часовник без каишка с вграден 2G модул и слот за СИМ карта...
 

Samsung Galaxy Note7

Samsung Galaxy Note7
По-добър ли ще е Samsung Galaxy Note 7 от Samsung Galaxy S7 Edge? Определено да. Към перфектното добавяме Gorilla Glass 5, USB Type-C, скенер на ретината...
 

SMA-R - красив умен часовник с метален корпус и кръгъл дисплей

SMA-R - красив умен часовник с метален корпус и кръгъл дисплей
SMA-R Smart Watch е красив умен часовник. Корпусът му е от здрав метал, предлага богата функционалност и удобно меню. Впечатление прави вграденият сензор, измерващ пулса ви...
 

Новите цветове на Samsung Galaxy S7 и S7 Edge идват и в България

Новите цветове на Samsung Galaxy S7 и S7 Edge идват и в България
Топ смартфоните Samsung Galaxy S7 и S7 Edge вече и в нови цветове Silver Titanium и Pink Gold...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed
Google+
Google+