IFA2013 - Официален анонс на умния часовник Samsung Galaxy Gear

г. 17:18 ч.
IFA2013 - Официален анонс на умния часовник Samsung Galaxy Gear

Дълго обсъжданият часовник на Samsung най-накрая се появи на белия свят.
Всички слухове за голям 2.5 или 3-инчов екран и 4-мегапикселова камера се оказаха кьорфишек.
Galaxy Gear е оборудван със Super Amoled екран, с диагонал 1.63 инча и разделителна способност 320х320 пиксела. За сметка на това изглежда учудващо елегантно, рамката около екрана е от метал, а каишката е гумена. Часовникът има 1.9 мегапиксела камера вградена в каишката, която може да снима 10-секундни видеоклипчета с разширение 1280х720 точки.
Джаджата е изцяло допълнение към смартфон - тя няма нито собствена вградена телефония, нито Wi-Fi, а само Bluetooth 4.0 модул. Интересното е, че единствената версия на Android, която към момента поддържа Bluetooth 4.0 е Android 4.3. Тоест, в момента, единствените 2 устройства, които могат да работят с Galaxy Gear са току що анонсираните фаблет (смартфон - таблет) Galaxy Note 3 и чистия таблет Note 10.1. Очаква се скоро и собствениците на Galaxy S4 да получат ъпдейт на операционната система, позволяващ им да работят с часовника.
При връзкка между съвместим смартфон и Samsung Galaxy Gear вие ще можете да използвате часовника за извършване на повиквания, отговор на повиквания, гласови записки, получаване на всички известия от смартфона на екрана на часовника. Интересна добавка е вградения крачкомер. Най-приятната изненада е поддръжката на допълнителни, специални приложения. Вече има 70 създадени такива като Evernote и Path за обмен на данни, RunKeeper и MyFitnessPal за фитнес, TripIt, Line, Vivino, eBay. Очаква се бум на много други допълнителни програми.
Samsung Galaxy Gear е оборудван с процесор на 800 MHz, 512 MB RAM и батерия с капацитет 315 mAh, която разочарова - според производителя осигурява работа само за едно денонощие! В часовника са вградени 2 микрофона (единият се използва за шумоподтискане), Bluetooth 4.0 модул, акселерометър, жироскоп и 4 GB вградена флаш памет.
Samsung Galaxy Gear ще се появи в магазините в над 140 държави на 25-ти септември, като цената му в САЩ е доста солена - $300. Традиционно, в Европа сигурно ще е от порядъка на 300 евро, немалко пари за една... играчка.

Очакваме вашите коментари за Samsung Galaxy Gear във форума ни.
Видеоанонс на Samsung Galaxy Gear:
      
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

NO.1 F6 - IP68 смарт часовник с живот на батерията 50 дни

NO.1 F6 - IP68 смарт часовник с живот на батерията 50 дни
NO.1 F6 има вграден педометър, акселерометър, датчик за следене на пулса, функция за следене на съня и Bluetooth модул за връзка със смартфон. Това е отличен фитнес тракер с нотификации за събития и разнообразни възможности...
 

Mpow D6 - функционална смарт гривна за по-малко от 20 лева

Mpow D6 - функционална смарт гривна за по-малко от 20 лева
Mpow D6 е отлична смарт гривна с вграден Bluetooth модул за връзка със смартфон. Тя може да показва нотификации за събития, има вградени монитор на сърдечната дейност, монитор на качеството на съня, както е и добър помощник за тренировки с педометър...
 

NO.1 умни часовници - евтини и функционални

NO.1 умни часовници - евтини и функционални
NO.1 - китайска марка за смарт часовници с много модели с разнообразна функционалност, красив дизайн и много ниска цена...
 

Samsung Galaxy S8 ще бъде обявен официално на 29 март 2017 г.

Samsung Galaxy S8 ще бъде обявен официално на 29 март 2017 г.
Премиерата на Samsung Galaxy S8 ще е в края на март, в Ню Йорк...
 

Huawei расте, Samsung продължава да губи пазарен дял при смартфоните

Huawei расте, Samsung продължава да губи пазарен дял при смартфоните
100 милиона повече смартфона през 2017. Huawei напредва към върха, делът на китайските производители стигна 50%...
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed