Intel ще обнови всички ключови модели процесори през тази година

г. 07:52 ч.
Intel ще обнови всички ключови модели процесори през тази година

Тежка година се очертава настоящата за Intel. Въпреки това, от гиганта са подготвили много нови продукти, които да помогнат на технологичния лидер да се задържи на върха на вълната ма иновациите. Към момента, процесорите на Intel нямат необходимата популярност сред мобилните устройства, факт е, че нищо не застрашава бъдещето на x86 архитектурата, но е факт и непрекъснатия подем на конкуренцията от ARM, която вече, освен при мобилни продукти намира своето приложение и при сървърите. Големият конкурент AMD подготвя да пусне в серийно производство сървърни ARM чипове, а какво можем да очакваме от гиганта Intel?
Още в началото на годината ще видим обновена серия сървърни процесори Xeon E7-8800/4800/2800 v2 и Xeon E5-4600 v2. Intel ще представи и два нови мобилни Merrifield процесора, предназначени за смартфони и таблети, които ще използват CPU Silvermont архитектура. Единият от тях ще е 64-битов.
През април можем да очакваме първите продукти от новата, подобрена серия процесори за настолни компютри и лаптопи Intel Haswell Refresh. На бял свят ще се появи и еднокристалната, енергоефективна система Intel Quark X1000, чието приложение ще са преносимата елкектроника и интернет джаджи.
Месец по-късно, на пазара ще се появят и нови дънни платки, серия 9, а през август ще видим и настолните процесори Haswell Refresh серия K и Haswell-E, които ще работят с X99 чипсет с поддръжка на DDR4 системна памет.
През септември, на IDF в Сан Франциско, Intel ще покаже и новите попълнения в семейството на Atom Moorefield - мобилни процесори, предназначени за смартфони, които ще бъдат с вграден LTE модул. По това време ще е и дебюта на сървърните чипове Haswell-EP — Xeon E5-2600 v3 и E5-1600 v3, които ще заменят съществуващите Xeon E5-2600 v2 и E5-1600 v2.
Към края на годината ни очаква и иновативната, енергоефективна архитектура Airmont. Процесорите, които я използват ще са 14-нанометрови и ще заменят постепенно мобилните Silvermont ядра. Първият завършен продукт на пазара с Airmont ядра ще е еднокристалната система Cherry Trail.
Както виждате... наситена програма с много нови анонси ни очаква.
Източник: VR-Zone
            
Споделете тази новина:


Още интересно от SetCombG.com:

Подобни новини

Intel ще представи HEDT - нова линия процесори за геймъри и ентусиасти на Computex 2016

Intel ще представи HEDT - нова линия процесори за геймъри и ентусиасти на Computex 2016
Intel Core i7-6950X от серия Broadwell-E - първият потребителски процесор с 10 ядра...
 

Intel забравя за DDR3 памет

Intel забравя за DDR3 памет
Повечето Intel дънни платки, които ще се появят на пазара през тази година за процесори със Skylake архитектура ще са с DDR4 контролер. Интересно решение на Intel, предвид факта, че вградения в процесорите Skylake контролер поддържа различни типове памет....
 

ARM представи 64-битовото ядро Cortex-A72

ARM представи 64-битовото ядро Cortex-A72
ARM е ключов производител на платформи за смартфони и таблети. Разработките на компанията са ключови за индустрията и диктуват световната мода и се имплементират от всички съвременни производители на процесори за мобилна електроника...
 

Intel vPro платформа

Intel vPro платформа
Чиповете Broadwell са първите процесори на Intel, произвеждани по 14-нанометров технологичен процес. Още през септември 2014 видяхме първите представители на новото семейство - модификациите Broadwell-Y, обединени под името Core M...
 

Intel иска да укрепи позициите си при таблетите

Intel иска да укрепи позициите си при таблетите
Intel преизпълни плана си за изминалата 2014 година за производство и доставка на чипове за таблети. Очакванията на компанията са тази възходяща тенденция да се запази и през тази година....
 


Facebook
Facebook
RSS
RSS Feed